Két új noteszgép játékokhoz – Asus G551 és G771

Czipperer Dia - 2014. szeptember 24.

Az Asus Republic of Gamers (ROG) G sorozat új tagokkal bővült: egy 15 és egy 17 hüvelykes noteszgép került a kínálatba. A masinákat kifejezetten játékokhoz optimalizálták, és komoly teljesítményugrást mutatnak elődeikhez képest.


Az ASUS Republic of Gamers bejelentette a G551 és G771 jelzésű noteszgépeket 


A 15 és 17 hüvelykes, játékhoz optimalizált noteszgépek az Intel Core i7 processzorokkal, NVIDIA GeForce GTX grafikus kártyákkal és 
Full HD vizuális megjelenítéssel átalakítják mindazt, amit a teljesítményről gondolunk
 

Az ASUS bejelentette a Republic of Gamers (ROG) G sorozatba tartozó, játékhoz optimalizált G551 és G771 jelzésű noteszgépeket. A G sorozat új modelljei komoly teljesítményugrást mutatnak az elődeikhez képest: az akár Intel Core i7 processzorokkal és NVIDIA GeForce GTX grafikával kapható gépeken könnyedén és simán futnak a mostani játékok a legmagasabb beállítások mellett is. A G sorozat gépei széles látószögű IPS-képernyőkkel mutatják meg, milyen látványra képesek, és Full HD vizuális megjelenítést kínálnak a játékosok számára. A többmonitoros játékhoz vagy több feladat egyidejű kezeléséhez 4K/UHD kezelésére képes Trinity Display kimenettel is fel vannak szerelve.

A G sorozat eltéveszthetetlen formajegyeit is hordozzák: megvan a matt fekete, csiszolt alumíniumfelület, a vörös, precíziós marású élek, illetve a fedél megvilágított ROG-logója. A billentyűzetet kifejezetten játékosok számára tervezték, és a szinte teljesen hangtalan hűtőrendszer úgy képes hatékony hőelvezetésre, hogy a ventilátornak alig van hangja. 

Rajongói kategóriájú játékteljesítmény

Az új G sorozatú noteszgépekben akár Intel Core i7 processzorok gondoskodnak a legfrissebb játékok futtatásához szükséges teljesítményről; emellé társul a fantasztikus NVIDIA GeForce GTX 850M/860M grafika, amely a Microsoft DirectX 11 technológiára támaszkodik az élesebb képek és simább animáció megjelenítésénél. Ezt az elképesztő erőt persze tudni kell támogatni is: a G sorozat olyan hűtőrendszert használ, amely minimális ventilátorzajjal hatékonyan vezeti el a meleget, így nem zavarja meg a játék élményét.

 

G551

Magával ragadó audiovizuális élmény 

A G család tagjai 15 és 17 hüvelykes formában (G551 és G771 jelzéssel) is kaphatók, és akár Full HD (1920 x 1080-as felbontású) képernyővel is rendelhetők. Az IPS kijelzők széles, 178 fokos látószöge gondoskodik arról, hogy a színelcsúszás még akkor is minimális legyen, ha akár vízszintesen, akár függőlegesen nagyon extrém szögből nézik a képernyőt. A játékosok biztosak lehetnek benne, hogy precíz és életszerű színeket fognak látni, amelyek tovább javítják a játékélményt. A Trinity Display technológia lehetővé teszi, hogy a G sorozatú gépekre akár még három külső képernyőt is rá lehessen csatlakoztatni a HDMI 1.4 vagy Mini DisplayPort használatával – ami ideális megoldás a többképernyős játékhoz vagy a többfeladatos munkához. 

A SonicMaster Premium dús hangzású, kristálytiszta, valósághű hangot nyújt, a ROG AudioWizard szolgáltatással pedig öt előre beállított mód közül választhatunk, amelyek a különféle játékfajták egyedi igényeihez szabhatók. Mivel a legtöbb LAN-játékos headsetet használ a csatákhoz, a G sorozat gépeiben nagy teljesítményű fejhallgató-erősítő is van, amelyet az ASUS Golden Ear csapat hangmérnökei úgy hangoltak be, hogy még jobban bele lehessen merülni a játékba. 

G771

Eltéveszthetetlenül ROG

A G sorozatról már ránézésre is süt a ROG-megjelenés: megvan a matt fekete, csiszolt alumíniumfelület, a vörös, precíziós marású élek, és a fedélen a megvilágított ROG-logó is. Ezt a vonalat viszi tovább a G sorozat különálló gombos billentyűzete a feltűnően megjelölt WASD gombokkal, a könnyű navigáció és zökkenőmentes játék érdekében. Az alulról vörös fénnyel megvilágított billentyűk a félhomályban sejtelmes vörös fényben úsznak, tovább fokozva a misztikus ROG-hangulatot. 

Elérhetőség és árak

Az ASUS ROG G551 és G771 októbertől lesz kapható hazánkban, az ajánlott bruttó végfelhasználói ár 259 900 Ft-tól indul és változik a konfigurációtól függően.

 

 
Vissza