Malajziában debütált a Huawei Honor Tablet 8

Farkas Norman - 2014. szeptember 30.

A kínai gyártó Malajziában bemutatott 8 hüvelykes táblagépe ugyan nem egy erőgép, de még így is igen kelendő lehet, hiszen kedvező áron kínál beépített HSPA+ modemet, s így elérhető WiFi hálózatok híján is vígan csatlakozhatunk vele a világhálóra.

A Huawei Malajziában tárta a nagyközönség elé legújabb 8 hüvelykes táblagépét, mely hardveres és szoftveres fronton sem nyújt kiemelkedőt a középmezőnyben, viszont méretes kijelzőjének hála kiváló multimédiás élményt kínál. A készülék legnagyobb előnye beépített HSPA+ modemében rejlik, ami lehetővé teszi, hogy a WiFi hálózatoktól távol is kellemes sávszélesség mellett internetezzünk vele.

A Honor Tablet 8 névre hallgató újdonság gyors működéséről egy négymagos 1,2GHz-es Qualcomm Snapdragon 200 processzor (MSM8212) gondoskodik 1GB RAM, 16GB bővíthető belső tárhely és 4800mAh kapacitású akkumulátor társaságában. A csupán 7,9 milliméter vastag, 360 grammos készülék fedélzetén az Android 4.3 Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot, amit a Huawei saját fejlesztésű Emotion UI kezelőfelületének 1.6-os verziója tesz teljessé. A tablet képalkotási képességeit egy 5 megapixeles hátlapi és egy VGA előlapi kamera határozza meg, a színvonalas multimédiás élményt (amiről fent már szóltunk) pedig egy 8 hüvelykes, 1280 x 800 pixel felbontású IPS érintőkijelző garantálja.

 

 

A tabletért 599 maláj ringgit, azaz kb. 45 ezer forintot kell kicsengetni, ami igen vonzó ár, tekintve kecses megjelenést, illetve a HSPA+ modem és a méretes megjelenítő jelenlétét. A Honor Tablet 8 hasonló árazással valószínűleg nagy sikernek örvendene Európában is, ám itteni megjelenéséről egyelőre nincs információ.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza