Nexus 6 „Shamu” – le sem tagadhatja, hogy Motorola

Farkas Norman - 2014. szeptember 25.

Napvilágra került néhány fotó a Google és a Motorola együttműködésének következő gyümölcséről, ami nem más mint a „Shamu” kódnevet viselő Nexus 6. A Motorola tipikus stílusjegyeit magán viselő okostelefon októberben, az Android L rendszerrel és a Nexus 9 tablettel együtt mutatkozhat be a nagyközönségnek.

Úgy tudjuk, a Google október közepén mutatja be a HTC műhelyében készülő Nexus 9 táblagépet, melynek fedélzetén már az Android L operációs rendszer teljesít szolgálatot. Az új rendszerverzióhoz nem csak tablet, hanem okostelefon fronton is készül egy referenciamodell a Nexus 6 képében, ami a várakozások szerint ugyancsak a keresőóriás októberi eseményén lepleződik majd le. A kisebbik Nexus a Motorola gyártósoráról érkezik majd, ugyanis a Lenovo tavaly, a Motorola mobil részlegének felvásárlásakor kikötötte, hogy csak abban az esetben áll az üzlet a Google-lel, ha ő is készíthet egy Nexust.

A Nexus 6-ról mindeddig keveset lehetett tudni, de a napokban megjelent róla néhány fotó. A hellomotoHK egy olyan képet tett közzé, melyen az új Moto G és Moto X modellek hátlapja mellett láthatjuk a „Shamu” kódnevű Nexus 6 akkufedelét. A fotó remekül szemlélteti a készülék gigantikus méretét, ami mellett eltörpül még az 5,2 colos kijelzővel megáldott Moto X is.

 

 

A 4to5Google is közszemlére tett egy fotót, amin a Nexus 6 már nem csak hátulról, hanem szemből is látható. A látványterv alapján a készülék nagyon hasonlít a Motorola idei mobiljaira, elég csak a készülékház formáját, az előlapi hangszórókat, vagy a kamera elhelyezkedését megnézni.

 

 

Bár a készülék bemutatója állítólag nagyon közel van, jelenleg csak találgathatunk a technikai felszereltségét illetően. Ha hihetünk a pletykáknak, a Nexus 6 meghajtásáról egy Qualcomm Snapdragon 805 processzor gondoskodik 3GB RAM, 32GB bővíthető tárhely és 3200mAh kapacitású akkumulátor társaságában. A telefon előlapján egy 5,92 hüvelykes, 2560 x 1440 pixel (QHD) felbontású kijelző foglal helyet, a kütyü képalkotási képességeiről pedig egy 2 megapixeles előlapi és egy 13 megapixeles, LED vakuval segített kamera gondoskodik – utóbbi 4K videók rögzítésére is alkalmas.

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza