Jól muzsikál az Intel

Kütyü Magazin - 2014. október 15.

Az Intel közzétette harmadik negyedéves pénzügyi eredményeit. A számokból kiderül, hogy a vállalatnak nincs oka panaszra, ugyanis a tavalyi évhez képest 8%-os bővüléssel számolhatnak.

Szépen halad előre az Intel szekere. A vállalat pénzügyi fronton jelentős növekedéssel számolhat. A harmadik negyedéves bevétel 1,1 milliárd dollárral 14,6 millió dollárra emelkedett az előző év ugyanazon időszakához képest, ez mintegy 8 százalékos bővülést jelent.

Ezen felül rekord mennyiségű PC, szerver, táblagép, telefon és a dolgok internetéhez kapcsolódó technológiákat szállított a gyártó. Az Intel történetében először három hónap alatt mintegy 100 millió processzort szállított le. Az üzemelési bevétel pedig 30 százalékkal 4,5 milliárd dollárra emelkedett éves összehasonlításban.

Főbb pontok:  

  • A PC Kliens Csoport árbevétele 9 százalékkal, 9,2 milliárd dollárra nőtt az előző év ugyanazon időszakéhoz képest, ez az előző negyedévhez képest pedig 6 százalékos emelkedést jelent.

  • Az Adatközpont Csoport forgalma 16 százalékkal, 3,7 milliárd dollárra emelkedett éves viszonylatban.

  • Az Internet of Things Csoport árbevétele szintén éves összehasonlításban 14 százalékkal, 530 millió dollárra nőtt.

  • A Mobil és Kommunikációs Üzletág bevétele a várakozásoknak megfelelően elérte az egymilliárd dollárt.

  • A Szoftver és Szolgáltatások Üzletág bevétele az előző év harmadik negyedévéhez képest 2 százalékkal, 558 millió dollárra emelkedett.


Összességében a három hónap bevétele 14,6 milliárd dollár, az adózott eredmény 3,3 milliárd dollár, az üzemi eredmény pedig 3,3 millió dollár, a részvényenkénti nyereség pedig 0,66 dollár volt. 

 

Vissza