A fogadtatás ellenére az Amazon továbbfejleszti a Fire Phone-t

Czipperer Dia - 2014. november 4.

Az Amazon mobiljának, a Fire Phone-nak a júliusi megjelenése nem aratott osztatlan sikert a felhasználók körében. Már kétszer is frissítették a szoftver, ám ez mégsem hozott átütő sikert. Ennek ellenére a vállalat tovább folytatja az okostelefon projektet.

A Fortune számolt be arról, hogy az Amazon nem adja fel a harcot, a Fire Phone vegyes fogadtatása ellenére továbbra sem tágít az okostelefon piacról. David Limp, a vállalat eszközökért felelős alelnöke elmondta, új szoftverfrissítést adnak ki a Fire Phone-hoz, hogy még jobb legyen.

Úgy véli, a nehézkes értékesítésben közrejátszik a telefon ára is: a megjelenéskor a 32 gigás verzió 199, a 64 gigás pedig 299 dollárba került. Szerinte nem volt megfelelő a készülék ára, hiszen az emberek a pénzükért értéket várnak, ami – most már ők is belátnak – nem tudtak megadni. Azt hitték, hogy jól csinálták, de, mint mondta, elhibázták.

Ám később korrigálnak az áron, 0,99 dollárra csökkent az alapmodell ára szeptemberben. Limp szerint ez javította az eladási mutatókat. Szerencsére jó időben is hajtották végre a csökkentést, néhány nappal azelőtt, hogy az őj iPhone-ok színre léptek volna. Az első 24 órában több mint 4 miillió készülék talált gazdára, a negyedévet tekintve pedig összesen 40 millió. 
 


A csökkentett árcédula viszont nem változtatott a vegyes fogadtatáson. Később magához a rendszerhez is hozzá kellett nyúlni. A vállalat a kiadás óta számos hibát javított már két szoftverfrissítés során is. A túlmelegedést, lefagyást, összeomlást és a Wifi kapcsolódási problémákat is elhárították. Viszont még így is sok eladatlan modell maradt a nyakukon, nagyjából 83 millió dollár értékben.

„Minden kiadásból tanulunk” – mondta Limp. A jövőben pedig még jobbá szeretnék tenni a az eszközt, így a továbbra is érkeznek frissítések az eszközre.

 

 

Forrás: Mashable.com; Kép: cnet.com

Vissza