Windows Phone-ra is elérhető a Duolingo

Kütyü Magazin - 2014. november 20.

Az Android és iOS operációs rendszerek mellett már a Windows Phone-t használó mobiltelefonokon is elérhető a népszerű ingyenes nyelvoktató alkalmazás, a Duolingo. A magyar verzió is elkészült, így a hazai felhasználók is letölthetik készülékeikre a világ legnépszerűbb nyelvtanulást segítő appját.

Mindössze két és fél évvel indulása után a Duolingo 50 millió felhasználójával a világ legnépszerűbb online nyelvtanulási platformjává vált, amely közel tíz hónapja már magyarul is elérhető az Android és az iOS platformokon, nyár óta pedig nyelvvizsgára is készülhetnek a tanulni vágyók a Duolingo Test Center segítségével.

Eddig mobiltelefonon keresztül csupán az Android és iOS operációs rendszerekkel lehetett használni az alkalmazást, november 19-től azonban már a Windows Phone-t használók is letölthetik a Duolingót. (Az app androidos verziója egyébként hibátlanul fut BlackBerry 10 rendszer alatt is - a szerk.)

Az Egyesült Államokban a Windows Phone a piac 12%-át tudhatja magáénak, és a második legnépszerűbb mobil operációs rendszernek számít a fejlődő országokban, ahol a Duolingo erős organikus növekedésnek indult. Ráadásul az ingyenes nyelvtanulás ezekben a régiókban nagy segítséget jelent azok számára, akik nem engedhetnek meg maguknak drága készülékeket nyelvtudásuk fejlesztéséhez.

 



Az elmúlt években több ezer megkeresés érkezett a Duolingóhoz, amelyben a felhasználók arra kérték őket, az alkalmazás a három piacvezető operációs rendszer mindegyikén legyen elérhető. A Windows Phone alkalmazás egy újabb lépés a platform megalkotóinak elsődleges célja felé, hogy ingyenes nyelvtanulást kínáljanak felhasználóiknak, a világ bármely pontján éljenek is.

 

 

Vissza