Piacon az Intel Basis Peak fitnesz karkötő

Farkas Norman - 2014. november 21.

Az Intel 200 dolláros árcédulával piacra dobta új viselhető kütyüjét, amely két színváltozatban, egészségmegőrzést segítő funkciók sorával áll a felhasználók rendelkezésére.

A világszerte ismert chipgyártó nemrég mutatta be Basis Peak nevű okoskarkötőjét, mely lényegében az idei CES során leleplezett Basis B1 továbbfejlesztett utódja. A kütyü ma elérhetővé vált 199,99 dolláros árcímkével az Egyesült Államokban az Amazonnál és a Best Buynál, decemberben pedig Európába is el fog jutni; a brit Amazon árulja majd.

A készülék olyan szolgáltatásokat kínál, mint a legtöbb fitnesz karkötő, például méri edzés során a pulzusunkat, illetve figyeli alvásciklusainkat. A Basis Peak képes külső, harmadik féltől származó fitnesz alkalmazásokkal Bluetooth kapcsolaton keresztül megosztani az általa mért adatokat, tehát ha van már egy kedvencünk programunk a kategóriában, akkor azt jó eséllyel kombinálhatjuk a kütyüvel.

 

 

Az Intel ígérete szerint decemberben új funkciók kerülnek a gépezetbe, például képes lesz megjeleníteni a hozzá csatlakoztatott okostelefonra vagy táblagépre érkezett értesítéseket. A vállalat azt is elárulta, hogy a termékhez új, kifejezetten sportoláshoz szánt „lélegző” szíjakat is elérhetővé tesz, melyek december közepén jelenhetnek meg az üzletekben.

A Basis Peak jelenleg matt fekete és szálcsiszolt fém kivitelben vásárolható meg a fent említett összegért, előbbi változat fekete-piros, utóbbi pedig fehér-szürke szilikon szíjjal rendelkezik.

[Forrás: Übergizmo]

Vissza