Vásárlókat keresnek a Snapdragon 810 referenciakészülékek

Farkas Norman - 2014. november 24.

A Qualcomm piacra bocsátotta az első Snapdragon 810 lapka köré épülő okostelefont és táblagépet is. Bár a készülékek nem olcsók, igen erős ajánlatnak tekinthetők, hiszen a nyolcmagos 64 bites processzor mellett számos előremutató hardverelemet vonultatnak fel.

A Qualcomm nem éri be annyival, hogy hamarosan a legnépszerűbb gyártók csúcsmodelljeiben dolgozhat 64 bites, nyolcmagos processzorral szerelt lapkakészlete, a Snapdragon 810, ezért a kanadai Intrinsyc segítségével piacra dobta a bivalyerős chip sajátmárkás referenciamodelljeit egy táblagép és egy okostelefon képében.

Mindkét készülékben az újgenerációs SoC teljesít szolgálatot a maga nyolc 64 bites magjával és Adreno 430 grafikus gyorsítójával, amit 4GB LP-DDR4 RAM egészít ki.

A valójában okostelefon-tablet hibridnek minősülő mobil az izmos proci mellett 6,2 hüvelykes, 2560 x 1600 pixel (QHD) felbontású érintőkijelzőt, 32GB bővíthető tárhelye, ujjlenyomat-olvasót, hő- és páramérőt, valamint gyorstöltés (Quick Charge 2.0) funkcióval megáldott 3020mAh kapacitású akkumulátort tudhat magáénak. A legfrissebb Android verziót futtató eszköz képalkotási képességeiről egy 4K videózásra alkalmas, 13 megapixeles hátlapi és egy 4 megapixeles, Full HD videókat rögzíteni tudó előlapi kamera gondoskodik. A felvételek tiszta hangjáról hatékony, 8 mikrofont felvonultató hangszűrő rendszer gondoskodik.

 

 

Ami a referencia táblagépet illeti, 10,1 hüvelykes, 3840 x 2160 képpont megjelenítésére alkalmas kijelzővel büszkélkedhet, amihez két infravörös 3D érzékelőt is mellékeltek, melyeknek az érintés nélküli vezérlésben van szerepük. A masina 64GB bővíthető tárhellyel és 7560mAh kapacitású akkumulátorral várja a felhasználókat, sőt videózás terén is felülmúlja óriásmobil bőrbe bújt testvérét, ugyanis hátlapi kamerájával akár 60fps mellett is készíthetünk 4K felvételeket.

 

 

A Snapdragon 810 referenciamobil ára 799 dollár (kb. 196 ezer forint), a táblagépért pedig 999 dollárt (cirka 245 ezer forint) kell kicsengetni. Az olcsónak cseppet sem nevezhető, de cserébe igen nagy teljesítménnyel bíró újdonságok szállítását december közepére ígéri a megrendelőknek az Intrinsyc.


 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza