Választható témákkal bővül a TouchWiz felület?

Farkas Norman - 2014. november 26.

Néhány frissen napvilágra került kép alapján a Samsung Android 5.0 Lollipop rendszerhez igazított TouchWiz felülete témázható lesz, vagyis fellélegezhetnek az UI unalmas kinézetére panaszkodó felhasználók.

Felbukkant az interneten néhány fotó, melyeken egy a kiszivárgott Android 5.0 Lollipop rendszert futtató Galaxy S5 látható. A képek tanúsága szerint a dél-koreai gyártó saját fejlesztésű TouchWiz felülete témázható lesz az új Android főverzió alatt, vagyis a Sony és a Huawei megoldásaihoz hasonlóan új szintre emeli a testreszabhatóságot.

 

 

Egyelőre nem tudni, hogy a rendszer mely elemeire terjednek ki a témák – például lehet, hogy csak a háttérképet és az alapszíneket befolyásolják, az ikonokat már nem. Az sem derült még ki, hogy mely készülékeken lesz elérhető a felület új funkciója, de a GSM Arena találgatásai szerint a tavalyi és idei Galaxy S, Galaxy Note és Galaxy A sorozatú modellek biztosan meg fogják kapni az Android 5.0 Lollipop rendszerfrissítéssel együtt.

A nyalókás droiddal érkező TouchWiz a válaszható témákon túl egyéb módosításokat is tartogat a számunkra a fenti képek szerint. Az S Kereső például felkerült a bal felső sarokba, a Quick Connect gombot pedig eltüntették, hogy több hely maradjon az értesítéseknek.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza