A Firefox iOS verzióján dolgozik a Mozilla

Czipperer Dia - 2014. december 4.

A Firefox iOS verziója mindeddig váratott magára, ám úgy tűnik, a Mozilla beadja a derekát az Apple-nek, és az ő motorjukat használják majd a fejlesztés során.

A Firefox már egy ideje tervezi, hogy iOS alapú eszközökre is elérhetővé teszi Firefox böngészőjét. Ám eddig mindez nem valósult meg, ugyanis az Apple biztonsági okokra hivatkozva csak a saját belső kódokat enged használni. A Mozillával eddig nem sikerült megállapodniuk, mert a vállalat saját webmotorjával szerette volna véghezvinni a fejlesztéseket.

Úgy tűnik, a két fél mégis meg tud egyezni, hiszen Jonathan Nightingale, a Mozilla alelnöke elmondta, hogy iOS-en is szeretnék elérhető tenni a Firefoxot.

Arról ugyan nem beszélt, hogy fog mindez megvalósulni, de valószínűleg az Apple motorját és egyedi felhasználói felületét használják majd, csakúgy, mint a Google a Chrome esetében. 

Nightingale azt is hangsúlyozta, hogy nekik ott kell lenniük, ahol a fogyasztóik vannak. Ennek pedig egy fontos lépése az iOS verzió, hiszen az emberek szeretik ugyanazt a böngészőt használni az eszközeiken.

 

 

Forrás: Engadget.com; Kép: techspot.com

Vissza