5 új szűrőt kapott az Instagram

Czipperer Dia - 2014. december 17.

Frissült az Instagram iOS és Android verziója. A felhasználók öt új szűrő közül választhatnak képeik kozmetikázására. Már két éve nem találkozhattunk új opciókkal.

Az elmúlt két évben nem kapott új filtereket az Instagram. Most azonban öt új képszűrőt jelentett be a vállalat, melyek az iOS és az Android verzióban is elérhetők. A frissített applikációban a felhasználók már a Crema, Slumber, Ludwig, Aden és Perpetua nevű szűrőkkel is találkozhatnak. 

A szűrőtálca is fejlődött az új verzióban. A mini előzetesben már nem egy sablon, hanem az adott kép jelenik meg, így könnyebb eldönteni, melyik filter is illik a fotóhoz. A felhasználók pedig akár újra is rendezhetik a szűrőket, illetve elrejthetik azokat, melyeket nem használnak. A szűrőtálca végén érhető el a „manage”, vagyis a kezelés opció, ahol gyorsan testreszabható a szűrőlista. Tehát beállítható, hogy hol és hogyan jelenjenek meg az egyes filterek.
 

 

Az első szűrőfrissítés 2012 decemberében volt az Instagram háza táján. Akkor a Mayfair és a Willow opciókkal bővült a sor. Azóta viszont nem jelentkeztek újdonságokkal ezen a téren. Jelenleg 24 különböző szűrő áll a felhasználók rendelkezésére.

Hivatalos blogposztjukban – ahol beszámoltak a frissítésről – elmondták, hogy az új szűrőket az okostelefonok kamerafejlődése és a felhasználók kreativitása ihlette.

A frissített verzió elérhető az App Store-ban és a Google Play áruházban.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza