Nem tetszik egy iOS app? Kérd vissza a pénzed

Czipperer Dia - 2014. december 31.

A Hvg számolt be arról, hogy bizony most megéri iPhone használónak lenni, hiszen az Apple döntése értelmében visszakérhetik pénzüket azok az európai felhasználók, akik nem elégedettek a letöltött és kifizetett alkalmazásukkal.

Az Apple egy új szabályzatot léptetett életbe, ám nem egy újabb korlátozásról van szó, sőt! Az európai App Store-ban a felhasználók visszakérhetik pénzüket, ha nem elégedettek egy letöltött tartalommal. A jó hír, hogy minden indoklás nélkül követelhetik a kifizetett árat, és az e-könyvek, zenék esetében is él ez az új lehetőség.

Korlátozás természetesen itt is van, hiszen csak 14 napon belül élhetnek ezirányú jogukkal az emberek, ennek lejárta után már nem lehet reklamálni. Az iPhone és iPad felhasználókon kívül azok a windowsos felhasználók szintén jól járnak, már akik az iTunesból töltenek le, vásárolnak zenéket.
 


Tehát legyen szó egy App Store alkalmazásról vagy iBookstore-ból letöltött e-könyvről, illetve az iTuneson vásárolt zenéről, a pénz minden esetben visszajár. Még akkor is, ha az illető már végigjátszotta az adott játékot, meghallgatta a letöltött albumot.

A Hvg arról is ír, hogy csak az EU-ban lépett életbe ez a szabályozás, mely feltehetően annak köszönhető, hogy a júniusban életbe lépett új fogyasztóvédelmi szabálynak kell megfelelniük, mely szerint a megvásárolt termékekre 14 nap visszavásárlást köteles biztosítani a forgalmazó.

 

 

Forrás: Hvg

Vissza