Jól halad a Project Ara: máris elkészült a Spiral 2 prototípus [Videó]

Farkas Norman - 2015. január 15.

A Google bemutatta a moduláris okostelefonokra fókuszáló Project Ara első forgalomba kerülő gyümölcsét, a Spiral 2-t, amelynek tesztelése az év második felében veszi kezdetét Puerto Ricóban.

A Google tegnap, a Project Ara Fejlesztői Konferencián mutatta be a Spiral 2 névre keresztelt prototípust, amely az első cserélhető elemekből építkező okostelefon lehet a piacon. Bár a készülék moduláris mivolta miatt bizonyos értelemben a jelenlegi csúcsmobilok előtt jár, hardveres képességeit tekintve kissé le van tőlük maradva. A Spiral 2 a jelenlegi állás szerint 1280 x 720 pixel felbontású érintőkijelzőt, fényérzékelőt, proximity szenzort (közelség érzékelő), kéttagú alkalmazásprocesszort (Nvidia Tegra K1 plusz Marvell PXA1928), 5 megapixeles hátlapi kamerát, WiFi, Bluetooth és 3G modult, valamint microUSB portot, akkumulátort és hangszórót tudhat magáénak.

A Google tervei szerint a Spiral 2 jelenlegi 11 működő modulját 2015 végére sikerül további 20 darabbal bővíteni – többek között egy fejlettebb kameramodullal és egy 4G LTE modullal kívánják kiterjeszteni a palettát.

 

 

A keresőóriás azt is büszkén osztotta meg a konferencián a közönséggel, hogy a Spiral 2 tesztelése már idén kezdetét veszi Puerto Ricóban. A logisztikában az Ingram Mobile, az értékesítésben pedig a helyi szolgáltatók (OpenMobile, Claro stb.) segítik a Google munkáját. Miközben gyűjtik a tapasztalatokat a nem túl távoli „tesztpiacon”, a Google egyeztethet az FCC-vel a Project Ara sorozatgyártása kapcsán.

Napvilágra került néhány infó a következő generációs Spiral 3 modellről is. A jövevény várhatóan 4G LTE támogatással, kiterjesztett üzemidővel és a modulok közti akadálytalan adatáramlást lehetővé tévő induktív rendszerrel érkezik, de az még rejtély, hogy mikor.

 

 

 

[Forrás: AndroidandMe]

Vissza