A Qualcomm végre színt vallott: elválnak a Snapdragon 810 és a Galaxy S6 útjai

Czipperer Dia - 2015. január 29.

A Qualcomm megerősítette a Snapdragon 810-zel kapcsolatos híreket. A Galaxy S6 modell valóban marad az Exynos processzornál.

A Qualcomm megerősítette a Snapdragon 810-zel kapcsolatos híreket. A Galaxy S6 modell valóban marad az Exynos processzornál.

A Qualcomm megtörte a csendet, végre elárulták, hogyan is alakul a Samsunggal a helyzet. Mint kiderül, elvesztették egyik fő ügyfelüket, ami azt jelenti, hogy nem a Qualcomm Snapdragon 810 hajtja majd a Galaxy S6 modelleket.

A Samsung tehát végre meghozta döntését. Nem lesz kétféle modell zászlóshajó mobiljából, hanem csak a vállalat saját Exynos processzorával ellátott eszközök kerülnek piacra. Sokak szerint a Samsung üzleti megfontolásból döntött így, mert szeretné saját chipjét népszerűsíteni. Ha valóban így van, jól jött a túlmelegedési probléma.

Napok óta ugyanis arról lehet hallani, hogy a processzorok a tesztelés során túlmelegedtek, és végül a dél-koreai techóriás ennek nyomán ejtette a Qualcommot. Miután kiderült, hogy elvesztették a Samsung zászlóshajó mobilját, órákon belül 8%-ot estek vissza a tőzsdén.

Ázsiában és Dél- Amerikában nem sok változást észlelnek majd a felhasználók, hiszen ezekben a régiókban eddig is a vállalat saját chipjeit pakolták a mobilokba. Az észak-amerikai és európai felhasználóknak lehet majd szokatlan ez a megoldás.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza