Elkészült az Android 5.1 Lollipop

Kütyü Magazin - 2015. február 5.

Az Android 5.0 Lollipop hibáit kijavító, 5.1-es verziót tartalmazó rendszerfrissítés hamarosan megérkezhet az indiai Android One modellekre, és a sorozat tagjai azzal előtelepítve kerülhetnek az üzletek polcaira Indonéziában.

Tegnap felbukkant egy fotó, amin egy Android 5.1 Lollipop rendszert futtató (indonéz) Android One készülék pózolt, majd kiderült, hogy a Google indiai részlege az elkövetkező hetekben tervezi a rendszerfrissítés kiadását a három Indiában kapható Android One okostelefonra. A gond csak az, hogy a Micromax Canvas A1, a Karbonn Sparkle V és a Spice Dream Uno készülékekre még az 5.0 Lollipop frissítés sem jött ki, így több mint valószínű, hogy rögtön az 5.1-es nyalókát kapják majd meg a közeljövőben.

 

 

A Google tengap Indonéziában is útjára indította Android One modelljeit, melyek indiai rokonaiktól eltérően már az 5.1 Lollipop rendszerrel a fedélzetükön csücsülhetnek az üzletek polcain. E készülékek után minden bizonnyal az indiai Android One telefonok kapják meg először a friss rendszert, majd utánuk következhet a többi Google gondozását élvező okostelefon (pl. a Nexusok).

 

 

Ami az új rendszerben rejlő fejlesztéseket illeti, főként hibajavításokról beszélhetünk, melyek az 5.0-s főverzió súlyos memóriakezelési problémájára és a bonyolult, néma módot nélkülöző értesítési rendszerre és gyógyírt jelentenek. A WiFi csatlakozási problémákat is sikerült kiküszöbölni az új szoftverben, az értesítési sávon lévő WiFi kapcsoló megérintésével pedig rögtön előcsalogathatjuk a rendelkezésre álló hálózatok listáját, így nem szükséges a beállítások menüben bóklásznunk, ha nem csak a WiFi modul ki/bekapcsolására szeretnénk használni a gombot.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza