Az MWC-n debütálhat a Lumia 1330

Farkas Norman - 2015. február 10.

Frissen kiküldött sajtómeghívók szerint a Mobile World Congress első napján, vagyis március 2-án eseményt tart Barcelonában a Microsoft. Egyelőre nem tudni, milyen újdonsággal készül a redmondi óriáscég, de jó esély van rá, hogy a felső-középkategóriás Lumia 1330 okostelefonról hullik majd le a lepel.

A Microsoft bejelentéssel készül a barcelonai Mobile World Congressre – erről a szoftvercég által kiküldött sajtómeghívók árulkodnak. Egyelőre rejtély, mi lesz a nagyszabású rendezvény első napján tartandó „buli” középpontjában, de igazán üdítő lenne, ha a sok androidos kütyü (az MWC-n debütál pl. a Samsung Galaxy S6, S Edge és a HTC One (M9) is) mellett egy windowsos mobil is terítékre kerülne.

 

 

Úgy tudjuk, nincs készülőben új felsőkategóriás Lumia modell, ezért arra gyanakszunk, hogy a Lumia 1320 régóta pletykák kereszttüzében álló utódjáról, a Lumia 1330-ról hullik majd le a lepel a Microsoft színpadán. Az óriásmobilok szegmenségben versenyző jövevényről jelenleg annyit sejt a szaksajtó, hogy 5,7 hüvelykes HD (1280 x 720 pixel) kijelzővel, négymagos Snapdragon 400 processzorral és 14 megapixeles PureView kamerával érkezik.

Hivatalos megerősítés híján persze elképzelhető, hogy tovább kell várnunk a Lumia 1330-ra, és az MWC-n inkább a szoftveres újdonságokra helyezi a hangsúlyt a vállalat, hiszen bőven van miről beszélni ezen a fronton is, hála a platformokon átívelő Windows 10 közeledtének.

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza