Viselhető kütyükkel és egy új óriásmobillal rukkolt elő a Huawei

Kütyü Magazin - 2015. március 2.

A Huawei bemutatta a vállalat okosóráját a Huawei Watch-ot, a TalkBand B2 és a TalkBand N1 viselhető okoseszközeit a Mobile World Congress (MWC) 2015 előestéjén. A Huawei Fogyasztói Üzletága emellett a következő generációs phabletet, a MediaPad X2-t is leleplezte a sajtókonferencián, és bejelentette új, „Dreams Inspire Creativity” („Álmok Ihlette Kreativitás”) márkavíziójának elindítását.

Richard Yu, a Huawei Fogyasztói Üzletágának vezérigazgatója az eseményen elmondta: „Az okos eszközök lehetővé teszik a személyes adatok tárolását és elérését, ezért a „Big Data” és a felhő alapú technológia korában a fogyasztók számára ezek jelentik majd az egyik legfontosabb iparági fejlesztést. A mai napon bemutatott okoseszközök a Huawei elkötelezettségét tükrözik aziránt, hogy kreativitást inspiráljon, és olyan termékeket alkosson, amelyek a fogyasztók és környezetük között a kapcsolattartást könnyebbé teszik. Viselhető okoseszközeink csatlakoztatás és szinkronizálás után a felhasználók személyes igényeire szabva nyújtják a legjobb megoldásokat. Kétségkívül ezek a készülékek képviselik majd a legjelentősebb trendet az ágazaton belül, technológiájának és innovációs megoldásainak kiaknázásával a Huawei Fogyasztói Üzletága pedig vezető pozícióra törekszik ezen a piacon.” 

A Huawei Watch – az Android Wear által működtetett legújabb okosóra

A vállalat okosórája ötvözi a legújabb innovatív technológiát az időtálló, klasszikus designnal. A 130 komponensből álló Huawei Watch a cég első valódi, prémium kategóriás okosórája a Huawei viselhető eszközeinek termékpalettáján.

A készülék 1.4 inches érintésre reagáló 400x400 pixeles 286 ppi felbontású, 10,000:1 kontrasztarányú, kerek AMOLED vízálló képernyővel készült, amelyet karcálló, zafír kristály lencse borít. Az óra kijelzője érzékeny a kesztyűs és a nedves kéz érintésére is.

 

Huawei Watch

 

A Huawei Watch kerete és szíja hidegen kovácsolt, karc és rozsdamentes acél. A készülék három elegáns, arany, ezüst és fekete színekben érhető el. Az óra stílusa ugyanakkor személyre is szabható: a felhasználó a Huawei több mint 40 egyedi számlap-megoldása közül választhat, továbbá a pánt is többféle változatban és anyagban elérhető. A Huawei Watch mágneses töltőállomással tölthető.

Az Android Wear által működtetett készülékkel rendkívül egyszerűen lehet sms-t és e-mailt fogadni. A naptár, az egyéb alkalmazások és a hívásinformáció kényelmesen elérhető és minden esetben rendelkezésre áll. A Huawei Watch az Android 4.3 vagy annál frissebb operációs rendszerű készülékekkel kompatibilis. Az okosóra optimális teljesítményét erőteljes 1.2GHz -es processzorra, 4GB tárhelye, 512MB RAM és Bluetooth 4.1. kapcsolódása szavatolja.

 

Huawei Watch

 

A Huawei a sport szerelmeseire is gondolt: az okosórát 6 tengelyes mozgásérzékelővel és beépített pulzusszám mérővel szerelte fel a gyártó. E mellett a készülék barométer érzékelőt is tartalmaz, amely automatikusan érzékeli, hogy a viselője milyen fizikai aktivitást végez. Az óra méri az elétedett kalóriák számát, hegymászás közben a szintkülönbséget, valamint a lépések számát és megtett távolságot is.

A Huawei Watch a világ több mint 20 országában lesz elérhető. A piacra kerülés pontos dátumát és az árinformációkat országonként külön-külön jelenti be a vállalat a későbbiekben.

A Huawei TalkBand B2 – A bluetooth headset és a fitnesz-karkötő tökéletes kombinációja 

A Huawei TalkBand termékek második generációját képviselő Huawei TalkBand B2 egy professzionálisabb, üzleti dizájnt testesít meg, pontosabb fitnesz tracker funkciókat és a mobileszközökkel való jobb szinkronizációs képességeket nyújt felhasználói számára. Elődjéhez képest erősebb Bluetooth kapcsolatot biztosít, így a Huawei TalkBand B2 nem csupán egy kényelmes eszköz, hanem a bluetooth headset és a fitnesz-karkötő tökéletes kombinációja is egyben. Ideális lehet állandóan elfoglalt, rohanásban lévő üzletembereknek, akik a rendelkezésükre álló kevés szabadidejükben is előszeretettel sportolnak. 

Csúcstechnológiás 6-tengelyes szenzorral felszerelve a TalkBand B2 automatikusan felismeri és pontosan rögzíti a mozgásokat, érzékeli a mélyalvási és könnyű alvási periódusok időtartamát, és tippeket ad felhasználóinak a jobb alvási szokások kialakításához.

A TalkBand B2 tökéletes kiegészítője a mobileszközöknek: dual-mikrofonos, zajcsökkentő technológiával és minőségi Bluetooth kapcsolatával nyújt jobb felhasználói élményt. Emellett olyan intelligens funkcióval is rendelkezik, amely észleli, hogy a Bluetooth headset az okosórán van-e vagy sem. Így a beérkező hívásokat vagy a lejátszott zenét automatikusan ennek megfelelően továbbítja az okostelefonba vagy a TalkBand B2-be. A B2 továbbá egy csipogó funkcióval is rendelkezik, amely típustól függetlenül képes megtalálni a felhasználó okostelefonját, rezgéssel vagy hangjelzéssel.

 

Huawei Talkband B2

 

A készülék dizájnja a párizsi Huawei Esztétikai Központ munkájának eredménye, így kapta divatos, letisztult eleganciáját. A TalkBand B2 fémpántja a repüléstechnika által is előszeretettel használt alumíniumból készült, amely könnyű súlyához képest kiváló szilárdsággal és ellenálló képességgel bír. Az intuitív és felhasználóbarát érintőképernyővel felszerelt készülék két verzióban is elérhető lesz: a környezettudatos, TPU anyagból készült, illetve a bőr változatban. Mindkét verzió különböző alkalmi viseletet biztosít, és több színben is elérhető. 

A TalkBand B2 lenyűgöző akkumulátor teljesítménnyel bír, akár 5 napos üzemidőre is képes, 6 órás folyamatos hívásidővel és 12 napos készenléttel. Android 4.0 és iPhone IOS7.0, vagy annál frissebb operációs rendszerű készülékekkel is kompatibilis, és fekete, ezüst, valamint arany színekben lesz elérhető. A bőrszíjas prémium verzió ajánlott fogyasztói ára 199 euró. A TPU szíjas standard verzió ajánlott fogyasztói ára 169 EUR.

A Huawei TalkBand N1 – csúcsminőségű bluetooth headset a sport és a zene szerelmeseinek 

A Huawei TalkBand N1 az iparág első Hi-Fi sztereo és Bluetooth headsetje, amelyet 1000 dal tárolására elegendő 4GB-s MP3 tárhellyel, Bluetooth hívás lehetőséggel és sport tracker funkciókkal látott el a gyártó.

Kiváló minőségű hangszóróelemeinek, APTX Bluetooth átvitel technológiájának és a 20-20KHz-es frekvenciasávnak köszönhetően a TalkBand N1 profi hangminőséggel gazdagítja a felhasználói élményt. 

Egy okostelefonnal párosítva a TalkBand N1 olyan fitnesz tracker, amely lépésszámláló funkcióval bír, és alkalmas többek közt a megtett távolság mérésére, az elégetett kalóriák számlálására is. Emellett a beérkező hívások adatait, a nevet és a telefonszámot is kijelzi, hogy használója útközben se mulassza el a fontos hívásokat.

 

TalkBand N1

 

A puha TPU gumifelület, valamint 18 grammos tömeg jellemzi a Huawei N1 készülékét, amely IP54 szintű por- és vízálló képességgel rendelkezik, így az aktív felhasználóknak sem kell aggódniuk az izzadtság kellemetlen hatásai miatt. Mindemellett a mágneses fülhallgató dizájnjának köszönhetően a TalkBand N1 kényelmes headsetből divatos nyaklánc kiegészítővé alakítható. A TalkBand N1 három elegáns színben, ezüst, szürke és piros verziókban lesz elérhető. A készülék ajánlott fogyasztói ára 119 euró.

A Huawei MediaPad X2: a világ első Ultra-octa 64 bites LTE Cat6 4G-képes phablete 

A világ legvékonyabb 7-inches phablete, a Huawei MediaPad X2 mindössze 7.28mm vastagságú. A teljes mértékben fémből készült készülékház elegáns és üzleties kinézetet biztosít az eszköznek. A képernyő keret nélküli kialakításának köszönhető 80%-os kijelző/előlap arány megkönnyíti az egykezes használatot. A Huawei MediaPad X2 tökéletesen egyesíti magában a telefon, a tablet, a navigátor, a hordozható akkumulátor, a mobil hotspot és a digitális fényképezőgép funkcióit, egy jobban összekapcsolt élményt teremtve a felhasználók számára szerte a világon. A MediaPad sorozat második generációját képviseli, ezért az X2 arra az öt alapvető alkalmazásra fókuszál, amely a legfontosabb a felhasználók számára: a hívásminőségre, a social media applikációkra, az online vásárlásra, valamint a videó és kamera funkciókra.

 

Huawei MediaPad X2

 

Teljes egészében laminált, 7 inch-es, ultra 1200 x 1920 HD IPS kijelzője a 323ppi felbontást is eléri, így a Huawei MediaPad X2 lenyűgöző vizuális élményt kínál használójának. Az 178 fokos maximális betekintési szögnek köszönhetően a kijelző elfordítva is tökéletesen jó minőségű képet mutat.  Az LTPS HD érintőképernyő hihetetlenül éles és dinamikus látványt nyújt, CABC technológiája pedig automatikusan igazítja a fényerősséget, így hatékonyabb energiagazdálkodást tesz lehetővé. A MediaPad X2-t 2.0GHz-es Kirin 930 ultra-octa chipset működteti, az 64 bites nyolcmagos A53-as CPU processzor erős jelfeldolgozó funkcióval rendelkezik, emellett mégis kevesebb energiát fogyaszt. A Kirin 930 chipset LTE Cat6 kapcsolódást is támogat, így akár 300Mbps-os letöltési sebességet is lehetővé téve. A 64-bit-es GPU Mali-T628 és i3 micro-corenak köszönhetően a Huawei MediaPad X2 akár 3D-s játékok futtatására is tökéletesen alkalmas. Az integrált üregrezonátor, a Smart PA chip és a DTS surround hangtechnológia együttes alkalmazásával a Huawei MediaPad X2 nagyszerű hangzást biztosít a filmrajongóknak is. 

Erőteljes, lítium-polimeres akkumulátora 5,000 mAh-s, amely a legnagyobb kapacitás az iparágban, így a Huawei MediaPad X2 még a rendkívül aktív használójának is képes biztosítani az egynapos üzemidőt. Akár 12 órányi online videó-nézést, 15 órányi internetezést vagy 60 órányi, fülhallgatóval történő zenehallgatást is kibír egyhuzamban.

13MP-es hátlapi kamerája rossz fényviszonyok között is kivételesen jó képek készítésére alkalmas, emellett a Huawei MediaPad X2 olyan funkciókkal is bír, mint az utólagos fókuszbeállítás, az off-screen gyors fényképzés, vagy a fókusz és exponálás mérő funkció. A 5MP-es előlapi kamera F2.4 rekeszértékkel és 22mm-es széles látószögű lencsével rendelkezik, így tökéletesen használható panoráma szelfik készítésére. 

A 2.4G dual-Wi-Fi antenna dizájn segítségével a Huawei MediaPad X2 bárhol, bármikor stabil Wi-Fi kapcsolatot és csatlakozást biztosít. Dual-sim-es, illetve dual stand-by funkciós and dual 4G-képes, így a nap 24 órájában elfoglalt üzletemberek minden igényét kielégíti. Dual-mikrofonos zajcsökkentő technológiája minden körülmények között tökéletes hívásminőséget biztosít.

A Huawei MediaPad X2 két verzióban lesz elérhető: a standard, 2G RAM+16GROM holdfény-ezüst, illetve a prémium, 3G RAM+32GROM-os borostyánarany változatokban. Mindkét verzió dual-SIM-es, és 4G hálózati támogatással rendelkezik. 

„Dreams Inspire Creativity”, azaz „Álmok Ihlette Kreativitás”: Egy világ, végtelen lehetőséggel

A Huawei a MWC-n vezette be 2013-ban a „Make It Possible” („Tedd Lehetségessé!”) márkakoncepciót. Globális brand marketing kampánya, amely az elmúlt két évben többek között számos futball klub szponzorációját is tartalmazta, lehetővé tette a Huawei számára, hogy igen rövid idő alatt érzelmi kapcsolatot alakítson ki a márka és annak felhasználói között, így hamar népszerűvé téve a vállalatot. 2014 októberében a vállalat első kínai márkaként felkerült az Interbrand Top 100-as „Legjobb Globális Márkák” (Best Global Brands) listájára. A Huawei Magyarországon 2015-től a Magyar Vizilabda Szövetség hivatalos technológiai partnere.

„Make it Possible szlogenünk kapcsán még inkább arra fogunk koncentrálni, hogy mi az, amit lehetségessé teszünk, hiszen ez alakít ki érzelmi kötődést a fogyasztók és a márka között” – mondta el Shao Yang, a Huawei Fogyasztói Üzletágának marketing alelnöke. „Úgy véljük, hogy amit lehetségessé teszünk, az az álmok és az innováció ereje, illetve a fogyasztók intenzív érzelmi kötődése. Ezért a Huawei a 2015-ös MWC-n bejelentette új, „Dreams Inspire Creativity”, azaz az „Álmok Ihlette Kreativitás” márkaideáját, amely belső szellemi motivációkat hirdet, és a Huawei eszményképét, a közös szellemi érték és a vállalat és fogyasztói közötti kapcsolatot. A Huawei hiszi, hogy a világ egy jobb hellyé válik, ha mindenki hisz az álmok és a kreativitás erejében.” 

A Huawei az 1.0-sról 2.0-s szintre lépve márkaevolúciót valósít meg azzal, hogy „Make It Possible” szlogenjét „Dreams Inspire Creativity” („Álmok Ihlette Kreativitás”) ideává fejleszti. Az eszménykép, amelyet a Huawei ezáltal a fogyasztóinak szeretne közvetíteni: az innováció ösztönzése az álmok által, egy olyan közös szellemi érték, amellyel mind a vállalat, mind a fogyasztói azonosulhatnak. 

 

 

Vissza