Ívelt kijelzős, kicsúsztatható QWERTY gombsorral szerelt mobilt villantott a BlackBerry az MWC-n

Farkas Norman - 2015. március 4.

A kanadai gyártó ívelt érintőkijelzővel és szétcsúsztatható kialakítással ötvözné a fizikai QWERTY gombsor és a BlackBerry 10 operációs rendszer előnyeit. Szándékát jól mutatja az MWC-n megmutatott, prototípus fázisban lévő mobil, amit csak BlackBerry Sliderként emlegetnek a rajongók.

A BlackBerry egyre jobban szeret egyedi modellekkel kísérletezni. Tavaly a hatalmas, 1:1 képarányú kijelzővel és érintésérzékeny fizikai QWERTY billentyűzettel szerelt Passport láttán ámuldozhattak azok a felhasználók, akik már unják a keskenyebb panellel szerelt okostelefonok szürke tömegét, s most úgy tűnik, erre az évre is jut egy igazi különlegesség.

Az egyelőre ismeretlen nevű, de a rajongók körében BlackBerry Sliderként emlegetett jövevényt, pontosabban annak prototípusát az MWC-n rántotta elő a kanadai cég, s bár senkinek nem adták oda, hogy közelebbről megvizsgálhassa, már ránézésre is izgalmasnak tűnik.

Először is a telefon arca egy kétoldalra lenyúló érintőkijelző, ami valószínűleg a Samsung és a BlackBerry viszonylag friss együttműködésének a gyümölcse, hiszen hasonló panel feszít a dél-koreaiak új zászlóshajóján, a Galaxy S6 Edge-en is.

 

 

 

 

A futurisztikus megjelenítőt a napjainra szinte teljesen elfeledett, de praktikus kicsúsztatható kialakítással fejelte meg a BlackBerry, hogy még tűrhető méretnövekedés mellett előrántható legyen a telefon ikonikus eleme, a fizikai QWERTY gombsor.

A múlt és a jelen előremutató megoldásait egyesítő okostelefon megjelenéséről egyelőre nincs infó, s reméljük, a BlackBerry nem gondolja meg magát a kiadásával kapcsolatban, hiszen méltó folytatása lehet a Passport által képvsielt, rendhagyó termékvonalnak.

A válallat az MWC során a titokzatos készülék belógatása mellett hivatalosan leleplezte a BlackBerry Leap okostelefon, bejelentette a BlackBerry Classic kék, fehér és bronz változatát, valamint kilátásba helyezte az alábbi videóban szereplő, BlackBerry Experience Suite nevű szoftvercsomag megjelenését. Ez utóbbi révén Android Windows és iOS rendszerekre is elérhetővé teszi bizonyos szolgáltatásait (pl. az átlátható üzenetkezelést segítő BlackBerry Hub-ot) a produktivitás és a biztonság platformtól független növelése érdekében.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza