Minden irányban használható telefonduó az Alcateltől – IDOL 3

Czipperer Dia - 2015. március 5.

Az Alcatel két telefont is hozott az idei Mobile World Congressre (MWC). Az IDOL 3 duó készülékeinek különlegessége, hogy akár fejjel lefelé is használható.

Talán nem a legégetőbb probléma a felhasználók számára, amire az Alcatel most megtalálta a megoldást. A vállalat új készülékduója, melyet az idei MWC előtt egy nappal mutattak be, fejjel lefelé is használható. Mivel sok telefont úgy alkottak meg a tervezők, hogy a felhasználóknak nehéz eldönteni elsőre, nyugalmi vagy kikapcsolt állapotban melyik az alja és a teteje, az Alcatel új telefonjával megoldotta ezt a problémát. A készülék teljesen szimmetrikus, csupán a kamera és a hátoldalán lévő logó lehet árulkodó.
 


Az Alcatel OneTouch Idol 3-at kétféle verzióban alkották meg. Az iPhone 6 méreteihez hasonlóan 4,7 és 5,5 hüvelykes változatban is elérhető lesz. A nagyobbik változat Full HD IPS, a kisebbik modell pedig 720 pixel felbontású kijelzővel rendelkezik. A telefonok Clari-Fi technológiával ellátott JBL hangszórókat kaptak, amely 3 dimenziós hangélményt kínál. Mindkét eszköz fedélzetén az új, Lollipop rendszer teljesít szolgálatot, valamint 4G LTE kapcsolatra képesek.
 


Az 5,5 hüvelykes készülék meghajtásáról egy 64 bites, nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 615-ös processzor gondoskodik – négy 1,5 és négy 1 GHz-es maggal –, az üzemidőről pedig egy 2910 mAh-es akkumulátor. A telefon 2 gigabájt RAM-mal és 16, illetve 32 gigabájt tárhellyel lesz megvásárolható. A főkamera 13 megapixeles f/2.0 lencsékkel rendelkezik, az előlapi pedig 8 megapixeles képeket lő.

A kisebbik testvér, a 4,7 hüvelykes telefon szerényebb paraméterekkel rendelkezik. 2000 mAh-es aksit kapott, 1,2 Ghz-es Qualcomm Snapdragon 410-es processzorral , valamint 5 megapixeles előlapi kamerával szerelték fel. A többi jellemző tekintetében megegyezik a másik készülékkel.

A középkategóriába illő modellek 20 és 250 eurós áron lesznek kaphatók, várhatóan májusban és júniusban debütálnak a piacon.

 

Forrás: Gadgets.ndtv.com; Képek: mashable.com, ubergizmo. com

 

Vissza