A Pebble szerint az Apple és a Samsung túlbonyolítja az okosórákat

Czipperer Dia - 2015. március 11.

A Pebble úgy véli, a rivális Apple és Samsung túlságosan komplex okosórákat alkot, szerintük túlgondolják, hogy az emberek mit csinálnak majd velük.

A TreustedReviewsnak nyilatkozott a Pebble szóvivője, Monica Isla, aki kifejtette véleményét a rivális gyártókkal kapcsolatban. Úgy véli, az Apple és a Samsung túlbonyolítja okosóráit, és komplexebb eszközöket alkotnak, mint amikre valóban szükségük van az embereknek.

A Pebble szerint a piac kezd telítődni, és a versenytársak egymás túlszárnyalva próbálják egy okostelefon funkcionalitását egy karórába átültetni. A gyártók túlgondolják azt, hogy az emberek mire használják ezeket az eszközöket.

Mint elmondta, ők a tervezés során nem felejtik el azt, hogy egy óráról van szó, és törekednek arra, hogy minél egyszerűbben kezelhető megoldást alkossanak.. Szerinte sok ember erről megfeledkezik. „Ez nem egy telefon. Ez nem egy eszköz. Ez egy óra, és az idő az, ami fontos az embereknek.”

Vagyis Isla ezzel arra utalt, hogy egy karóra rendeltetése elsősorban az, hogy mutassa az időt, minden más csupán bónusz. Viszont a telefonoknál is kezd megváltozni a helyzet, és az eredeti rendeltetésükhöz képest már közel sem arra használjuk őket, mint amire kitalálták. Lehet, hogy az órák is erre a sorsra jutnak majd.
 

Samsung Gear, Motorola Moto 360, Apple Watch, Pebble Steel


A kritikák ellenére Monica azonban bízik benne, hogy az Apple Watchnak megvannak a maga érdemei, és a vállalat erőfeszítései pozitív hatást gyakorolnak majd a piacra.

 

Forrás: Übergizmo.com; Kép: androidorigin.com

Vissza