Amazon Echo: Jean, kérem, fogadja virágesővel a vendégeket

Vértes Judit - 2015. április 13.

Tavaly novemberben került piacra az Amazon hangfelismerő virtuális asszisztense, az Amazon Echo. A henger alakú hangszóró eddig is válaszolt kérdéseinkre, zenét játszott, ha kértük, vagy megrendelte a bevásárló listánkon szereplő termékeket, mostantól mindemellett lekapcsolja a lámpát vagy elindítja a kávéfőzőt is.

Az Amazon Echo nagy lépést tett annak érdekében, hogy valóban egy okos otthon házvezetőjévé váljon.  Az Amazon hangfelismerő eszköze segítségével irányítani tudjuk a WeMo és a Philips Hue okos lámpáit és kapcsolóit. Bár a címbeli kívánságok teljesítésére még nem elegendő a virtuális asszisztens (az lehet, hogy azt feleli, csak cserepes virágot talált), mostantól elég szépen kérnie, hogy „Jean, kapcsolja le a lámpát az előszobában”, és ha Jean névre kereszteltük az Echo eszközünk, már teljesíti is a kérésünk.

Az Echo az alábbi okos eszközöket tudja irányítani: WeMo's Switch, Insight Switch és Light Switch, valamint Hue's A19, Lux, BR30, Bloom és LightStrip lámpák.

Ha az Echot összekapcsoltuk a WeMo vagy Hue eszközeinkkel, akár reggel az ágyból bekapcsolhatjuk a kávéfőzőt, vagy varázsolhatunk 20%-os hangulatvilágítást a szobába.


Az Amazon ezzel megelőzheti a Google Nest és az Apple HomeKit okosotthon alkalmazásait.

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza