Új fix objektív a Canontól

Kütyü Magazin - 2015. május 11.

A Canon bemutatta az EF 50mm f/1.8 STM jelzésű új fix objektívet, mely ideális második objekaként szolgálhat a fotósoknak. Különösen portréfotózáskor és gyenge megvilágítás mellett készült képek esetében jó választás.

Jó portéfotók készíthetők a Canon legújabb fix objektívével. A gyors, szinte néma fókuszállítással rendelkező példány nem nehéz, éles képeket lő, valamint alacsony megvilágítású körnxyezetben is megállja a helyét.

Az áttervezett EF 50mm f/1.8 STM újdonságai az előző modellhez képest a Canon Super Spectra bevonat, a hétlamellás írisz és a sima, szinte teljesen néma fókuszállítást eredményező STM-technológia.

Kreatív portréfotózás, alacsony megvilágítású képek

Az új objektívvel könnyen készíthetők szép portrék vagy látványos fotók és videók – a  nagy, max. f/1.8 rekesszel tökéletesen kézben tartható a mélységélesség. Az objektív megfelelő szabadságot biztosít ahhoz, hogy a fotós a tárgyra fókuszáljon, vagyis a néző figyelmét egy adott területre irányítsa. A rekesz emellett több fényt enged át az objektíven, vagyis kényelmesen készíthetők képek félhomályos környezetben is.

Az 50 mm-es fix fókusztávú objektívvel élesebb és kontrasztosabb képek készíthetők, mintha zoom objektívet használnánk. APS-C EOS DSLR géppel használva az optika ideális a portrék fotózásához, tökéletes váll-arc kompozíciók készíthetők vele. Nagyon hasznos mindennapos optika lehet a teljes képmezős (full frame) DSLR-gépekhez, különösen tárgyfotózás esetén. 


Az objektív minimális fókusztávolsága mindössze 0,35 m, vagyis még közelebb lehet vele menni a témához és még nagyobb nagyítás érhető el vele. A Canon Super Spectra bevonatnak köszönhetően pedig  minimálisra szoríthatók a belső tükröződések, a szellemképek és becsillanások.

Az objektív kompakt és könnyű kialakítása miatt mindössze 160 gramm, külső formája a Canon fogyasztói és középkategóriás EOS DSLR-gépei előtt tiszteleg, az új fémfoglalat pedig biztos csatlakozást ígér a kamerák vázához. Az objektív kézi fókuszállító gyűrűje emellett még nagyobb szabadságot ad az éles területet megválasztásához.

 

 

Vissza