Visszatért a Nokia kígyós játéka

Czipperer Dia - 2015. május 14.

Emlékeztek még a Snake-re a régi Nokiákon? Most a lelkes fejlesztőknek köszönhetően újra játszhatunk vele, csak már okostelefonokon.

Végre eljött ez a pillanat is. Már okostelefonokra is letölthető a Nokia sokak által szeretett kígyós játéka, a Snake. Igaz, kicsit feltuningolták a „mai” kor igényeinek megfelelően, de talán ennyi belefér.

A játék tíz pályából áll, mindegyik saját zenével és vizuális dizájnnal megspékelve. Az érzés pedig olyan, mintha egy hagyományos mobilon játszanánk.


Aki egy kis nosztalgiára vágyik, garantáltan megkapja, hiszen a játékelemek és a menete semmit nem változott. Az egykori ikon pedig újra várja, hogy ismét milliók töltk majd le. A 90-es években olyannyira népszerű volt a Snake, hogy több mint 1 milliárdan játszottak vele.

Most azonban nem a Nokia jóvoltából élhetjük át ismét a 90-es évek hangulatát. Bár ők futtatták fel a játékot, megalkotása nem az ő nevükhöz fűződik, hanem egészen 1976-ig nyúlik vissza, akkor még Blackade néven volt ismert, és a Sega fejlesztette. Most a Käsityöläiskatu 4A finn cég alkotta újra a játékot. 

A mostani átkozmetikázott változat, a Snake Rewind mindhárom nagy mobilplatformra letölthető, így Androidon, iOS-en és Windows Phone eszközökön is játszhatunk vele.

A játékkal egyébként online is játszhatunk.

 

 

Forrás: TheVerge.com

Vissza