iOS-re és Androidra is elérhető lesz a Cortana

Czipperer Dia - 2015. május 27.

A Microsoft rivális operációs rendszerekre is elérhetővé teszi virtuális asszisztensét, a Cortanát. A vállalat közlése szerint Android és iOS rendszerű eszközökre is elérhető lesz az alkalmazás.

Korábban már felröppentek a pletykák arról, hogy a Cortana a Windows platformon kívülre kacsingat, és hamarosan érkezhet az Android és iOS verzió is. Úgy tűnik, apletykák igaznak bizonyultak, és hamarosan a nem Windows felhasználók is használhatják a Cortanát.

A Microsoft hivatalos blogposztban számolt be arról, hogy digitális asszisztense, a Cortana Android és iOS alapú mobilokon is fut majd a jövőben. Phone Companion néven különálló alkalmazás érhető a Windows 10-hez majd el azok számára, akik nem rendelkeznek Windows Phone alapú mobillal. A különböző platformokra pedig egyedi applikáció érkezik. Tehát a Cortana egy igazi multiplatform megoldássá nőtte ki magát.


A vállalat egy képet is közzétett a nem Windows alapú Cortanáról, Vannak azonban olyan dolgok, amelyekre nem lesz képes a Cortana a rivális eszközökön, mint például megváltoztatni a rendszer beállításait, megnyitni a különféle alkalmazásokat.

A különféle értesítések sem lesznek elérhetők a Cortana más platformokra szánt változatában, így például a sporteredmények megjelenítése, járatok nyomonkövetése is hiányozni fog. A Cortana sajnos nem reagál majd a „Hey Cortana” parancsra sem, viszont megkérhetjük különféle dolgokra, például útvonaltervezésre, időjárás előrejelzésre.

A Microsoft további törekvése a Cortanával kapcsolatban, hogy a Windows 10-re szánt applikáció révén a felhasználók könnyedén csatlakoztathassák Android, iOS, illetve Windows Phone alapú készüléküket a PC-hez, erre szolgál majd a Phone Companion app.

Emellett pedig az androidosoknak különféle Microsoft alkalmazásokat is ajánl majd, mint például a OneNote, a Skype, a Word, az Excel vagy a PowerPoint.

A Phone Companion alkalmazás a Windows 10 Insider Preview biuld verziójával érkezik a következő hetekben. Az Android verzió még júniusban elérhetővé válik, az iOS alkalmazás pedig az év végefelé érkezik.

 

 

Forrás: Techspot.com

Vissza