Egy egyszerű üzenettel a Skype-ot is padlóra küldhetjük

Czipperer Dia - 2015. június 4.

Egy bugot találtak a Skype asztali és mobilalkalmazásában. Az iPhone-oknál talált hibához hasonlóan egy üzenettől működésképtelenné válhat a program.

A napokban számoltunk be róla, hogy egy, az iMessage-en keresztül küldött szöveges üzenet padlóra küldheti az iOS-t. Most egy hasonló hiba ütötte fel a fejét, ezúttal a Skype háza táján.

Mint kiderült, a Skype mobilalkalmazását szintén egy rövid szöveges üzenettel hazavághatjuk. Az iPhone-oknál tapasztalható problémához hasonlóan akkor van baj, ha a felhasználó megkapja az adott üzenetet, amely a Skype esetében a „http://:” karaktersor (az idézőjelek nélkül). 

Ezután a felhasználók nem tudják megnyitni az applikációt. Sajnos a hiba a mobilalkalmazásban is jelentkezik, így az Android, iOS és Windows Phone felhasználókat egyaránt érinti.

Az iMessage-nál fellépő problémától eltérően azonban itt a felhasználók nem tudják egyedül megoldani a helyzetet, hogy helyreálljon a csevegőalkalmazás működése. Egy Giperon felhasználó a közösségi fórumon beszámolt élményeiről, és elmondta, hogy a chat history törlése nem segített, a Skype ugyanis letöltötte a szerverről, és ismét összeomlott. 

Itt arra van szükség, hogy az illető, aki az üzenetet küldte, törölje azt, majd ezután újra kell telepíteni a Skype egy régebbi verzióját, amely jelenleg egyedül Windows Phone-on lehetséges. 

A VentureBeat csapata két asztali operációs rendszeren is kipróbálta a karaktersort. Mint írják, Windows platformról Macre küldték az üzenetet: az előbbi összeomlott, a Mac esetén azonban nem volt változás. Fordított esetben szintén a Windows app látta kárát.
 

 

A Microsoft egyelőre még nem reagált a problémára.

 

Forrás: TheNextWeb.com; kép: rappler.com

Vissza