Wi-Fi hotspottá alakítanák a New York-i kukákat

Vértes Judit - 2015. július 17.

Egy hulladékgazdálkodással foglalkozó cég, a BigBelly vezeték nélküli internet hozzáférési pontokká alakítaná a kukákat New Yorkban.

A massachusettsi BigBelly cég arra kért engedélyt a város vezetésétől, hogy wi-fi hotspotokká alakítsa át a szemeteseket illetve szelektív hulladékgyűjtőket New York kevésbé lefedett területein.

A 2003-ban alapított cég olyan napelemmel ellátott hulladékgyűjtőket készített, melyek jelzik, ha megteltek, vagy ha a szemét túl büdös, illetve összenyomják a tartalmat ha már kevés a hely bennük. Most az a céljuk, hogy 170 ilyen napelemes konténert hotspottá alakítsanak. Az első hotspot konténert múlt télen próbálták ki.

A BigBelly a New York központú Downtown Alliance vállalattal közösen helyezné ki a hulladékgyűjtőket. Azt ígérik, az adatforgalom sebessége 50-75 megabit/szekundum lesz. Ezek az okos kukák arra is használhatók lesznek, hogy különböző hirdetéseket, információkat jelentessenek meg az arra járó embereknek. Így pénzt is termelnének a további működésükre. A közeljövőben mégtöbb szemetes tesztelését tervezi a BigBelly, és ha megkapják az engedélyt, ősszel megjelenhetnek az első átalakított, wi-fi-t sugárzó kukák.

 

 

 

Forrás: Techspot.com

Kulcsszavak: hotspot, Wi-Fi, BigBelly
Vissza