Elérhető az Xbox One játékok Windows 10 streamelése

Czipperer Dia - 2015. július 21.

Januárban jelentette be az Xbox csapata, hogy a Windows 10 operációs rendszerrel rendelkező Xbox One tulajdonosok számára elérhető lesz a különféle játékok PC-re streamelése. A funkció megérkezett.

Immáron hivatalosan is elérhetővé vált az Xbox One játékok Windows 10-es operációs rendszert futtató gépekre streamelése. Vagyis a felhasználóknak nem kell mindig magukkal cipelni konzoljukat, akár a másik szobában is könnyedén folytathatják megkezdett játékaikat.

A usereknek nem kell mást tenni, mint a beállítások menüpontban megadni az engedélyt a streamelésre (Settings > Preferences > Allow game streaming to other devices), aztán Windows 10-es PC-jükön, illetve táblagépükön frissíteni az Xbox alkalmazást, ahol hozzá kell adni a megfelelő eszközt, majd kiválasztani a saját Xbox One konzolt. 

Korábban ezt a funkciót a Microsoft 5 millió tesztelő számára tette elérhetővé, most azonban a megoldás hivatalosan is elérhetővé vált.

 

A frissítés továbbá új funkciókkal is kecsegtet a Windows 10 Xbox applikációjában, beleértve a party chat lehetőséget, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az Xbox One játékosokkal akár PC-n keresztül is beszélgethessenek és fordítva.

Az update ezen felül megújult Home feedet is kínál, testreszabható avatarokat, valamint egy új opciót a játékklipek megosztására.

 

Forrás: TheVerge.com

Vissza