Bekerült a Cortana a Google Play áruházba

Czipperer Dia - 2015. augusztus 25.

Már nem szükséges Windows felhasználónak lenni ahhoz, hogy valaki a Cortanát használhassa. A Mcrosoft digitális asszisztense immáron minden androidos felhasználó számára elérhetővé vált, ám egyelőre csa az USA-ban.

A Microsoft közzétette Cortana digitális asszisztensének egy korai változatát a Google Play áruházban. Elmondásuk szerint nagyjából hasonló funkciókat kínál majd az applikáció. Beállíthatunk emlékeztetőket, kereshetünk a weben, elemeket adhatunk hozzá a naptárhoz.

Az Android alkalmazással a „notebook” funkció is érkezik, amely révén a Cortana személyre szabott ajánlásokat kínál az éttermekre, új értesítésekre, időjárás frissítésekre, mutatja a sporteredményeket és más kategóriákat attól függően, milyen szokásaink és érdeklődési köreink vannak.


Néhány korlátozás is van azonban. Nem lehet például ezen keresztül a telefon beállításain változtatni, más alkalmazásokat elindítani, illetve a „Hey Cortana” parancs sem működik.


A Cortana Android appja egyelőre még csak beta változatban érhető el, így előfordulhatnak hibák, hiányosságok a használat közben. Az Android applikáció egyelőre az Egyesült Államokban érhető el, azonban a Microsoft ígérete szerint hamarosan más országokban is letölthető les. A Cortana iOS alkalmazása is már készülőfélben van, azt azonban nem lehet tudni, mikor mutatják be hivatalosan.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza