Két szelfikamerás mobilt mutatott be a Lenovo

Kütyü Magazin - 2015. szeptember 3.

A Lenovo bemutatta 5 hüvelykes Lenovo VIBE S1 okostelefonját, amely két előlapi kamerával és hajlított üveg hátú dizájnnal debütált. 

Új mobilt dob piacra a Lenovo. A VIBE család új tagja, a VIBE S1 két szelfikamerával rendelkezik, melyek egymást segítik a fotózás közben. A 8 MP-es fő előlapi kamera készíti a legélesebb fotókat, míg a 2 MP-es második kamera elemzi a mélységélességet annak érdekében, hogy utánozza az emberi kétszemes látást. A két kamera párhuzamosan működik, hogy új, izgalmas szelfikészítési lehetőségeket teremtsen a kreatív fotósok számára.

Miután a mobil elkészítette a szelfit mindkét kamerával, többféle lehetőségünk van a szelfi módosítására a beépített képszerkesztő eszközök segítségével. A ‘blur’ segítségével bárhová fókuszálhatunk a szelfin (legfeljebb 3 fókuszsíkig) a ‘bokeh’ effekt hozzáadásával stilizálhatjuk a hátteret, vagy megszabadulhatunk egy zavaró képrészlettől. A ’Cut Out’-tal embereket vághatunk ki a képről és helyezhetünk át egy másik fotóba. A VIBE S1-re feltöltött vagy az internetről letöltött képeket, valamint  a VIBE S1 hátsó kamerájával készített felvételeket használhatjuk erre a célra. Nem számít, hogy hol készült a szelfi, a rajta lévő ember könnyen áthelyezhető például az Eiffel torony vagy a Taj Mahal elé.
 


Immár éjszaka vagy gyenge fényviszonyok között is készíthetők szelfik a VIBE S1 előlapi kamerájába épített BSI szenzor segítségével, amely javítja a sötétedés után kattintott szelfik fényességét és minőségét. És egy igazi szelfi szakértő számára az élmény nem lehet teljes a VIBE Xtension csatlakoztatható szelfivaku nélkül, amely természetesebb színtónust ad a gyenge fényviszonyok között készült szelfiknek, és lehetővé teszi akár 100 tökéletes felvétel elkészítését egyetlen feltöltéssel.

A VIBE S1 13 MP-es hátsó kamerája lehetővé teszi használóinak, hogy életük pillanatait kiváló minőségben örökítsék meg. A hátsó kamera fázisérzékelő autofókusszal büszkélkedhet, amely jelentősen növeli a fókuszálás sebességét.
 


A VIBE S1 tervezői különös figyelmet szenteltek a kialakítás minden apró részletére. A hajlított üvegű hátsó panellel ellátott okostelefon kijelzőjét a legújabb Gorilla Glass üveg védi, és vékony, lekerekített fém kerettel készült, amely végigfut az oldalain. 

A VIBE S1-ben egy 64 bites, nyolcmagos MediaTek processzor dolgozik, és 3 GB RAM-mal szerelték fel, így képes bármilyen feladatot ellátni. 160 GB-os tárkapacitásával (amely akár 128 GB-tal bővíthető micro sd kártyával) a VIBE S1 könnyedén helyet ad körülbelül 40 ezer képnek. Az Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszert futtatja. A felhasználók egy élénk 5 hüvelykes full HD kijelzőn nézhetik meg szelfijeiket és más képeiket, valamint egyszerűen megoszthatják azokat a gyárilag telepített SHAREit alkalmazás segítségével. A VIBE S1-et felkészítették a 4G LTE rendszerű mobilhálózatok használatára is.

A Lenovo Vibe S1 két színben – gyöngyfehérben és éjkékben – lesz elérhető.

 

 

Kép: phonearena.com

 
Vissza