John Chen videón mutatta be a BlackBerry Privet

Czipperer Dia - 2015. szeptember 28.

Nem sokkal azután, hogy John Chen megerősítette a BlackBerry Priv, vagyis az első androidos mobiljuk érkezését, egy videón is bemutatta az eszközt.

John Chen egy videón mutatta be soron következő mobiljukat, a BlackBerry Privet. Az androidos mobil a BlackBerry biztonsági funkciói mellett a Google operációs rendszerével a fedélzetén érkezik.

A Passport kinézetű készülék egy lehajtható billentyűzetet is tartalmaz azok számára, akik nem szeretnek a virtuális billentyűzeten gépelni. Ez bármikor visszacsúsztatható a hátlaphoz, így nincs útban, amikor éppen nincsen rá szükség.

A mobil a Passporthoz hasonlóan gesztusokkal is vezérelhető, így érintés nélkül is kezelhető az eszköz.

John Chen kifejtette, hogy azért tették le végül az Android rendszer mellett a voksukat, mert számos alkalmazás nem érhető le a BalckBerry operációs rendszerére. Ahogy ő fogalmazott, ez volt a legjobb dolog, amit tehettek.

Chen próbálta előben is bemutatni, mit tud a mobil, azonban a Chrome-ot nem sikerült a demo során elindítani. Véletlenül bakizott is egyet, amikor arról beszélt, milyen operációs rendszer fut a mobilon: Android helyett többször is Google-t mondott.

A készülék vezérlése sem volt zökkenőmentes. Olyan mozdulattal próbálkozott, amely a BlackBerrynél használatos, mint például a lefelé legyintéssel, amely a BB-mobiloknál arra szolgál, hogy új ablakban nyithassunk meg külön appokat.

A mobil várhatóan novemberben landol majd a piacon.
 

 

Forrás: GSMArena.com; kép: gadgets.ndtv.com

Vissza