Kibővült a Világ Napijeggyel barangolható országok köre

Kütyü Magazin - 2015. október 1.

A Vodafone Magyarország október elsejével 14 országgal 36-ra bővítette a tavasszal bevezetett Világ Napijeggyel látogatható országok körét és bejelentette, hogy ügyfelei immár 54 országban használhatnak legalább egy helyi hálózaton a 4G szolgáltatást roaming környezetben is.

Csütörtöktől a Világ Napijeggyel a hazaihoz hasonló feltételekkel használhatják a Vodafone ügyfelei mobiltelefonjukat a két nem EU-tag szomszéd országban: Szerbiában és Ukrajnában is, valamint Oroszországban. A kibővített Világ Napijeggyel olyan népszerű turisztikai és üzleti célpontok is elérhetővé váltak, mint  Izrael, az Egyesült Arab Emirátusok, Chile, vagy Brazília.

A Vodafone április elején jelentette be a roaming korlátok lebontását, miután úgy alakította át tarifacsomagjait, hogy lakossági és üzleti ügyfelei is egyre több  országban az itthon megszokott módon tudják használni telefonjaikat. Az azóta eltelt  öt hónap tapasztalatai alapján a szolgáltató ügyfeleinek körében nagy sikert aratott a roaming korlátok lebontása, az adatok tanúsága szerint ugyanis jelentős mértékben nőtt a külföldi hívás és adatforgalom a is

A Red EU szolgáltatás csomagokkal és az Európa Napijegy mellé szintén áprilisban bevezetett Világ Napijegy szolgáltatással a Vodafone ügyfelei az Európai Unió tagállamai, valamint Izland, Liechtenstein, Norvégia, Svájc és Törökország mellett  számos amerikai, afrikai, ázsiai és immár kelet-európai országban is élvezni tudják az akár korlátlan hazatelefonálás és üzenetküldés lehetőségét, valamint a mobilinternet használatot a hazai feltételekkel megegyező módon.  

Az idén áprilistól  augusztus végéig tartó időszakban az előző év hasonló időszakához képest a hangforgalom az érintett országokban több, mint megduplázódott, az adatforgalom pedig ennél is nagyobb mértékben, a korábbi három- négyszeresére nőtt.

A tavaszi hónapokban elsősorban a hívásforgalom, a nyári időszakban pedig az adatforgalom nőtt meg. A legnagyobb havi adatforgalmat a Vodafone ügyfelei a vizsgált időszakban sorrendben Németországban, Horvátországban és Ausztriában használták fel, míg a hívásindítás alapján   az élbolyban  Németország, Ausztria és  Olaszország található meg. 

 

Red EU

A Red EU Roaming szolgáltatással a Red előfizetők az Európai Unió bármely országában tartózkodva ugyanúgy használhatják telefonjukat, mintha otthon lennének, azaz utazásaik során egyáltalán nem kell változtatniuk telefonálási vagy adatfelhasználási szokásaikon. A Red EU szolgáltatáscsomagok 9990 Ft-oshavidíjtól nyújtanak korlátlan belföldi beszélgetést és üzenetküldési lehetőséget, valamint   korlátlan hazatelefonálást az Európai Unióból valamint Izlandról, Liechtensteinből, Norvégiából, Svájcból és Törökországból a Vodafone partnerhálózatain.

Világ Napijegy

A hagyományosan nagyon népszerű Európa Napijegy mellett a Világ Napijeggyel Kelet-Európa, Afrika, Amerika és Ázsia egyre több országából is lehet az itthoni  perc- és SMS-díjjal  hazatelefonálni, vagy -üzenni és a hazai adatkerettel lehet internetezni. A Világ Napijegy használata Afrikában és Amerikában egyaránt napi 1990 Ft-ba kerül, míg Ázsiában (beleértve Ausztráliát és Új-Zélandot is) és Kelet-Európában napi 2990 Ft-ba.

Roaming feltöltőkártyásoknak

Az díjmentes „Európa hazai áron" opcióval a feltöltő kártyás ügyfelek is a hazai perc és SMS alapdíjakkal telefonálhatnak, vagy küldhetnek haza üzenetet az EU tagállamokból, valamint Izlandról, Liechtensteinből, Norvégiából, Svájcból és Törökországból. Az opcióval természetesen a hívásfogadás is ingyenes ezekben az országokban.

Az „Európa hazai áron" opcióval párhuzamosan vezette be a Vodafone a feltöltő kártyás ügyfelek számára az „Európa adat napijegyet". A napijeggyel a felhasználók napi 100 MB adatforgalmi keretet kapnak napi 990Ft-ért. A keret a megrendelés napján magyarországi idő szerint éjfélig használható fel, lemondani nem kell, éjfél után ugyanis automatikusan deaktiválódik. Az „Európa adat napijegy" érvényes az Európai Unió összes országában, továbbá Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában, Svájcban és Törökországban is.

A Vodafone feltöltőkártyás  ügyfelei természetesen egyszerre is igénybe vehetik az Európa hazai áron opciót és az Európa adat napijegyet.

 

 

Vissza