Nem lesznek a Vodafone-nál roaming díjak

Kütyü Magazin - 2015. április 1.

A Vodafone Magyarország április 1-jétől, azaz a mai naptól hivatalosan is eltörli az EU-s roaming díjakat és átalakítja lakossági és üzleti Red csomagjait. Ez egyedülálló lépés nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi viszonylatban is.

Diego Massidda, a Vodafone vezérigazgatója jelentette be, hogy áprilistól változások lépnek életbe a vállalat háza táján. Nemcsak a tarifacsomagok, hanem a roaming díjak terén is lesznek változások.

A vezérigazgató elmondta, hogy az elmúlt néhány évben a Vodafone több olyan piaci újdonságot is bevezetett, amely rendkívül előnyös az ügyfelek számára. A Vodafone mobil szélessávú lefedettsége – amely jelenleg a lakosság 98,4%-a számára elérhető – még mindig messze a legmagasabb Magyarországon, de Európában és a Vodafone Csoporton belül is kiemelkedő.

A Vodafone bevezette az Európa Napijegyet os, amely eddig egyedülálló módon kedvező napidíj ellenében, hazai árakon teszi lehetővé a roaming szolgáltatás igénybevételét. A Vodafone Red csomagjai pedig teljesen átalakították a piacot azzal, hogy – úttörő megoldásként – korlátlan hazai beszélgetést és üzenetküldési lehetőséget kínálnak.

Diego Massidda hozzátette, hogy az ügyfelek igényeit figyelembe véve folyamatosan fejleszti szolgáltatás- és termékkínálatát, amelynek részeként az elmúlt hetekben az internet-alapú hang- és üzenetküldő szolgáltatások piacát is liberalizálta, a VoIP szolgáltatásokra vonatkozó összes korlátozás feloldásával. Ezen felül bevezette a Red Mozi korlátlan videó-szolgáltatást is, amely filmeket és TV-sorozatokat kínál a felhasználóknak.

Mától a Vodafone Magyarország előfizetői elsőként Európa-szerte ugyanúgy tudják használni új lakossági és üzleti Red EU csomagjaikat hívások kezdeményezéséhez és adatkeretük felhasználásához, mintha otthon lennének, minden plusz költség nélkül. Ezen túlmenően, az új Világjegy szolgáltatás segítségével Európán kívül – a legnépszerűbb amerikai, afrikai és ázsiai országokban – is élvezni tudják a korlátlan hazai hívás- és üzenetküldés lehetőségét, valamint adatkeretük felhasználását, fix napidíj ellenében, pontosan ugyanúgy, mint a már korábban is meglévő Európa Napijegy esetében.

Bye-bye Roaming

„A Red EU Roaming szolgáltatással a Red előfizetők az Európai Unió bármely országában tartózkodva ugyanúgy használhatják telefonjukat, mintha otthon lennének, azaz utazásaik során egyáltalán nem kell változtatniuk telefonálási vagy adatfelhasználási szokásaikon” – hangsúlyozta Alexandre Froment-Curtil, a Vodafone Magyarország Lakossági szolgáltatásokért felelős Vezérigazgató-helyettese.

A Red EU Roaming szolgáltatással a Vodafone változatlanul 9990 forintos havidíjtól nyújt korlátlan belföldi beszélgetést és üzenetküldési lehetőséget előfizetői számára, és korlátlan hazatelefonálási lehetőséget az Európai Unióból valamint Izlandról, Liechtensteinből, Norvégiából, Svájcból és Törökországból.
 


Jön a Világjegy

Király István, a Vodafone Magyarország Vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy továbbra is minden előfizetéses lakossági és vállalati ügyfelünk számára elérhető marad az Európa Napijegy, ennek mintájára pedig április 1-től bevezetik a Világjegyet, amellyel Afrika, Amerika és Ázsia több országából is hazai perc- és SMS-díjjal lehet hazatelefonálni, vagy -üzenni és a hazai adatkerettel lehet internetezni.

A Világjegy használata Afrikában (Dél-afrikai Köztársaság; Egyiptom; Ghána, Katar, Tanzániai Egyesült Köztársaság; Kongói Köztársaság; Lesothoi Királyság; Mozambiki Köztársaság) és Amerikában (Egyesült Államok, Kanada, Mexikó) egyaránt napi 1990 Ft-ba kerül, míg Ázsiában (Ausztrália, Dél-Korea, Fülöp-szigetek, Hongkong, India, Indonézia, Japán, Kambodzsa, Kína, Malajzia, Srí Lanka, Szingapúr, Tajvan, Thaiföld, Új-Zéland) napi 2990 forintba.

Megújulnak a Red csomagok

A Vodafone április elsejével a változó piaci igényekhez alkalmazkodva megújítja mind lakossági, mind pedig üzleti Red szolgáltatáscsomagjait. Az újdonság a 2 GB-os adatkerettel megvásárolható Red Medium EU csomag, amely a fogyasztó igényeknek megfelelően a tovább szélesíti a lakossági Red palettát, mondta Alexandre Froment-Curtil, hozzátéve, hogy a Red Extra EU csomagba csomagolt értékek listája tovább bővült a Red Mozival és az összes csomagban díjmentesen elérhető Red EU Roaming opcióval.

Az új üzleti Red szolgáltatáscsomagok új eleme április elsejétől a nemzetközi hívás. A legnagyobb csomagban a nemzetközi hívás is korlátlan, míg a Red EU Standard csomagban havi 50 perc nemzetközi hívás áll az előfizetők rendelkezésére a csomagárába foglalt módon.
 

Red Mozi ingyen is

A Red Mozit május végéig minden Red csomaggal díjmentesen lehet kipróbálni. Az új Red Extra EU szolgáltatáscsomag magába foglalja a Red Mozi előfizetést is. A többi Red csomag esetében a kipróbálási időszakot követően a Red Mozi szolgáltatás havi 1990 Ft-ba kerül majd, de ezért az árért a Vodafone a korlátlan szórakozás mellett további havi 1GB PluszAdat-ot ad a Red Mozi előfizetőknek. A Red Mozi több ezer órányi filmmel és sorozattal korlátlan tartalmat és minden héten legalább egy, Red Premier filmet is kínál, amelyet a Red Mozisok díjmentesen nézhetnek a premier hetében.

Tarifaváltás

Az új tarifacsomagok bevezetésével a Vodafone a változó fogyasztói igényekre reagál, mondta Alexandre Froment-Curtil, hozzátéve, hogy az újdonságok a Vodafone valamennyi ügyfelének a rendelkezésére állnak, ehhez a régebbi ügyfelek esetében mindössze egy csomagváltásra van szükség. Határozatlan idejű szerződés esetén, minden tarifaváltás díjmentes, ahogy szerződéshosszabbítás esetén is. Határozott idejű szerződésről történő tarifaváltás esetén a „felfelé” váltás igénybevétele díjmentes, az azonos árkategóriában történő váltás esetében a Red EU roaming szolgáltatásra történő módosítás, egyszeri 10 ezer forint, melyet a következő számlában tüntet fel a Vodafone.

PluszAdat

Április 1-jétől az új tarifacsomagok esetében - beleértve a lakossági Go és Go+ csomagokat is -, bevezetésre kerül az automatikus PluszAdat szolgáltatás, amely a tarifacsomagokban foglalt adatforgalmi keret felhasználását követően további 150MB, teljes értékű, lassítás nélküli adatforgalmat biztosít a felhasználóknak egy egyszeri 500 forintos díjért. Amennyiben a Red Extra EU, a Red Medium EU, a Red Basic EU, vagy a Go+ csomag előfizetői rendszeresen több adatot akarnak felhasználni a csomagban foglaltnál, a megoldás, a Megújuló PluszAdat funkció, amellyel rendszeresen további 1 GB adatot lehet felhasználni, havi 1500 forintért.

 

 

 

Vissza