Nem lesznek már olcsó HP táblagépek

Czipperer Dia - 2015. december 4.

A HP startégiát vált: a vállalat úgy döntött, nem fókuszálnak már a belépőkategóriás tabletekre, inkább a felsőbb árkategóriás szegmensre összpontosítanak.

Az olcsó táblagépet keresünk, a HP Slate 7 is jó alternatívának igérkezik, azonban úgy tűnik, a vállalat neve nemsokára már nem fog eszünkre jutni a belépőkategóriás modellek kapcsán. David Coughlin, a HP személyi számítógépes részlegének elnöke bejelentette, hogy a jövőben már nem összpontosítanak az olcsó árcédulás modellekre.

Coughlin a PC Worldnek úgy nyilatkozott, hogy a vállalat a jövőben a profitra és a növekedésre fókuszál, és nem „hajszolják” tovább a belépőkategóriás piacot.  A jövőben a fő hangsúlyt az üzleti mobilitásra helyezik majd, többek között az oktatás és az egészségügy kerül majd középpontba.

Jelenleg a Coughlin által vezetett részleg 4% alatti bevételt termel, amely reményeik szerint a jövőben növekszik majd a felsőkategóriás termékek révén. Azonban ebben a szegmensben is akadnak vetélytársak szép számmal: ott van például az AppleiPadjeivel, és a legújabb, 12,9 hüvelykes iPad Pro modelljével vagy a Microsoft Surface tabletjeivel.

 

Forrás: Übergizmo.com; kép: screenrepairs.solidrockit.com

Kulcsszavak: piac, táblagép, HP
Vissza