Android kameraappot mutatott be a Google a virtuális valóság fotókhoz

Czipperer Dia - 2015. december 4.

A Google csütörtökön mutatta be új mobilalkalmazását, melynek és a Cardboard kiegészítő révén a felhasználók a virtuális valóság élményét élhetik át.

A Google új androidos applikációval rukkolt elő. A vállalat megoldása révén lehetőséget biztosít a felhasználóknak arra, hogy panorámaképeket készítsenek, majd ezeket a Google Cardboard virtuális valóság kiegészítővel nézegessék.

A Cardboard Camera névre keresztelt applikáció már elérhető a Google Play áruházban. Jó hír, hogy a 360 fokos panorámafotók mellé a felhasználók hangot is rögzíthetnek. Az alkalmazásban ugyanúgy kell elkészíteni a képet, mint bármely más panorámafotót, majd néhány másodperc alatt elkészül a kész alkotás.
 


Önmagukban a 360 fokos panorámaképek még az applikáció révén sem nyújtanak virtuális valóság élményt, csupán akkor, ha a Google Cardboarddal nézzük őket. A Mashable már letesztelte az appot, mely szerintük nagyon egyszerűen használható. A Google elmondása szerint azt tervezik, hogy az iOS userek számára is elérhetővé tegyék majd a megoldást.

 

via GIPHY

Forrás: Mashable.com

Vissza