Az Oukitel K10000 a világ legnagyobb aksival felszerelt modellje

Czipperer Dia - 2015. december 10.

Egy kínai mobilban kapott helyet a világ legütősebb akkumulátora. A modell aksija 10000 milliamperes.

Oukitel K10000 névre hallgat az a mobil, amely a világ nagyobb teljesítményű mobilakkumulátora címmel büszkélkedhet. A telefon neve is utal rá, hogy egy 10000 mAh-es példány dolgozik benne. Eddig az igazán nagy mobilaksikat valahova 5000 és 6000 mAh közé soroltuk, ehhez képest az Oukitel készüléke ennek dupláját kínálja kapacitásban.
 


A kínai mobil, a jelenlegi aksikirály szerencsére nem csak a Kínában élők kiváltsága lesz, ugyanis a mobil már világszerte előrendelhető. Az eszköz normál ára 239,99 dollár lesz, azonban a felhasználók a vásárlás során promóciós kóddal is élhetnek, mellyel 199,99 dollárra csökkenthetik az összeget. A Gearbest január 2-án kezdi el árusítani a készüléket.

A mobil akkora teleppel rendelkezik, amely akár három iPhone 6s Plus modellnek is teljes töltöttséget biztosít, és még mindig marad 10%-os élettartama. Ami szintén pozitív, hogy maga az aksi három és fél óra alatt tölt fel teljesen, ami nem is rossz ekkora kapacitásnál.

Kicsit továbblépve az aksitól, a készülék önmagában nem egy csúcsmodell, hanem a középkategória versenyzőjeként definiálható. Az 5,5 hüvelykes, 720 pixeles IPS kijelzővel rendelkező fém házas mobil 8 megapixeles főkamerát kapott, melyet egy LED vakuval fejelt meg a gyártó. A modell előlapi kamerája pedig 2 megapixeles képességekkel felruházva érkezik.

 

 

A mobil lelke egy MediaTek MT6735-ös chipset, amely egy Cortex-A53 magokból álló 1 GHz órajelű négymagos példány. A készülék memóriája 2, tárhelye pedig 16 gigabájtos. Ez utóbbi microSD kártyával tovább növelhető. A 4G-képes, két SIM kártyás mobil fedélzetén Android 5.1 Lollipop rendszer fut.

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza