Felsőkategóriás monitorok az LG műhelyéből

Czipperer Dia - 2015. december 16.

Az LG bejelentette legújabb, felsőkategóriás monitorjait. Az eszközök között UltraWide és UHD modellek is lapulnak.

Piacra dobta az LG új UltraWide (ultraszéles) monitorjait, az UC98, az UC88 és az UM88-as modellt. Az első kettő ívelt kialakítású modell, míg a harmadik tag egy lapos típus.

Mindhárom készülék IPS kijelzőtechnológiával felvértezve és multitasking támogatással érkezik. Szintén jó hír, hogy a modelleket QHD (3440 x 1440) felbontással áldotta meg a gyártó, az UC98 és az UM88-as monitor pedig Thunderbolt 2 támogatást is kapott.

Az UC88 29 és 34 hüvelykes kiszerelésben is kapható lesz, és támogatja az AMD FreeSync technológiáját. A modellt elsősorban a nagy játékosoknak szánja az LG.

 

 

Az UltraWide modelleken kívül Ultra HD 4K példányokkal is készült az LG. Két új készülékkel bővült a sor, méghozzá az UD88 és az UD68-as monitorokkal. Mindegyik eszköz a nagyobb felbontás mellett USB Type-C támogatással érkezik.  

Az UD88-as modell továbbá a népszerű Rec. 709 és az SMPTE-C sztenderdeket is támogatja. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan beállítsák a kijelző képét az adott, képernyőn futó tartalomhoz igazítva.

Sajnos a készülékek elérhetőségéről és áráról sem beszélt a gyártó, további részletek várhatóan jövő év januárjában a CES-en (Consumer Electronic Show) derülnek majd ki.

 

Forrás: Übergizmo.com

Kulcsszavak: LG, monitor, UltraWide, UHD
Vissza