Készítsen minőségi képeket egyszerűen és stílusosan

Kütyü Magazin - 2016. január 14.

A Nikon COOLPIX kompakt fényképezőgép családja két újabb taggal gazdagodott, amelyek tervezésénél az egyszerűség volt a vezérelvünk – az elegáns, 20,1 megapixeles, könnyen szállítható, karcsú vázú COOLPIX A100-zal, valamint az egyszerűen kezelhető gombkiosztással és kényelmes fogású markolattal rendelkező 16,1 megapixeles COOLPIX A10-zel, amellyel élvezet a fényképezés.

Az akkumulátorral és az SD-kártyával együtt összesen 119 gramm súlyú COOLPIX A100 olyan könnyű, hogy zsebben vagy táskában hordva szinte észrevehetetlen, mégis rengeteg olyan funkciót csomagoltunk bele, amelyek a fényképezést egyszerűvé teszik. Amellett, hogy az (a Dynamic Fine Zoom használatával 10x-re kiterjeszthető) 5x optikai zoommal rendelkező NIKKOR objektív gyönyörű közeli képeket készít a barátokról és a családtagokról, a speciális hatások és gyors effektusok segítségével fotóit egyedivé is teheti. Az automatikus programválasztó a téma és a fényképezési körülmények elemzése után automatikusan kiválasztja a megfelelő módot. Egy gombnyomással készíthet HD-videókat, míg az elmosódáscsökkentés segítségével a fotók tiszták és élesek lesznek. 

A célkereső AF-nek köszönhetően a fényképezőgép automatikusan beazonosítja a főtémát, és beállítja rá az élességet, legyen az akár kisebb tárgy vagy élő személy. A glamour retusálás tizenkét utólagos retusálási effektusával (szemfesték, szempillafesték és púder opciók) sminket vihet fel, vagy elrejtheti a szem alatti táskákat. Az akkumulátor hosszú élettartama (körülbelül 250 fénykép vagy egyórányi videó) lehetővé teszi, hogy folyamatosan fényképezzen, a 20,1 megapixeles CCD-képérzékelő pedig nagy felbontású, kiválóan kinagyítható fényképeket hoz létre. A több divatos színben kapható Nikon COOLPIX A100 segítségével az emlékezetes pillanatokat egyszerűen örökítheti meg. 

A COOLPIX A10-et a könnyű kezelhetőség szempontjainak észben tartásával fejlesztettük ki. Az 5x optikai zoomos NIKKOR objektív (35 mm-es formátumban kifejezve: 26–130 mm) rendelkezik azzal a rugalmassággal, hogy mind közeli arckifejezéseket, mind széles csoportképeket képes legyen megörökíteni. A tisztán olvasható 6,7 cm-es LCD-monitor leegyszerűsíti a felvételek megkomponálását, míg az automatikus programválasztóval a fényképezőgép automatikusan kiválasztja a fényképezett helyzethez leginkább illő programot. A külön Videofelvétel gomb használatával könnyedén válthat fényképezésről HD-videofelvételre, az elmosódáscsökkentés pedig csillapítja a fényképezőgép rázkódását azért, hogy élesebb képeket és simább, természetesebb videókat hozhasson létre. 

A fényképeit fényképezés előtt rengeteg speciális hatással javíthatja fel, valamint gyors effektusokat adhat hozzájuk a fényképezőgépben rögtön a fényképezés után. A mosoly időzítő használatával akkor exponál a gép, amikor felismeri, hogy a fotóalany elmosolyodik, a pislogásmentesítés pedig figyelmeztet, ha a portréalany a felvétel elkészítésekor pislogott. Továbbfejlesztettük a bőr lágyítás effektus arcfelismerő funkcióját, és javítottuk a bőrtónus expozícióvezérlését, így a portréalanyok mindig hibátlannak tűnnek majd. 

Ines Bernardes, a Nikon Europe COOLPIX termékcsaládért felelős termékmenedzsere a következő szavakkal mutatta be az új, egyszerűen kezelhető és divatos fényképezőgépeket: „A COOLPIX A100 tökéletesen illeszkedni fog az Ön életstílusához, ha egy olyan, minden nap használható fényképezőgépet keres, amely könnyedén elfér a zsebében vagy a táskájában, emellett kristálytiszta fotók készítését teszi lehetővé akár otthon, akár külföldön. A COOLPIX A10 stabil fogású markolata nem csak a tudatos tervezést tükrözi, hanem hatékonyan csökkenti a fényképezőgép mozgásából eredő elmosódást a fényképezés folyamata során. Az AA méretű elemmel történő áramellátás azt jelenti, hogy sokkal könnyebb folyamatosan fotózni, bármerre is járjon.”

Vissza