Rekordszámú díjat zsebelt be a Sony a 2016-os TIPA Awards-on

Kütyü Magazin - 2016. április 26.

Rekordot döntött a Sony: öt kategóriában nyerte el a Technical Image Press Association díját 2016-ban.

LEGJOBB BELÉPŐSZINTŰ DSLR FÉNYKÉPEZŐGÉP: 𝜶68

A Sony 𝜶68 24,2 megapixeles APS-C Exmor CMOS-képérzékelővel, valamint széles, 100 és 25600 közötti ISO-tartománnyal rendelkezik. A 4D Focus rendszer 15 keresztponttal, valamint 79 fáziseltolásos ponttal rendelkező, nagy sűrűségű AF-érzékelőt használ. Állandó -2EV érték mellett a tökéletes pontosságú autofókusz és a folyamatos, 8 képkocka/másodperces AF követés garantálja képeink kiváló minőségét. A Sony 𝜶68 a videofelvételek szerelmesei számára is tökéletes: XAVC S formátumú FULL HD videofelvételek készítésére alkalmas maximum 50 Mbps sebességnél, folyamatos autofókuszt és rendkívül pontos fókuszkövetést garantálva. Mindezek mellett a gép SteadyShot Inside képstabilizátorral, OLED Tru-Finder 100%-os lefedettségű keresővel, és lehajtható, 2,7 hüvelyk átmérőjű LCD kijelzővel felszerelt. A teljes termékspecifikáció ezen a linken érhető el.

LEGJOBB TÜKÖR NÉLKÜLI CSC PROFESSZIONÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP: 𝜶7R II  

A Sony 𝜶7R II magnézium ötvözetű készülékváza egy 42.4 megapixeles full frame Exmos R CMOS érzékelőt rejt magában. Az impozáns, 399 fáziseltolásos AF pont és a 25 pontos kontraszt alapú Hybrid AF rendszer 5 képkocka/másodperc felvételre képes folyamatos autofókusz és automatikus expozíció mellett. Az 𝜶7R II 4K és XAVC S formátumú FULL HD (1080p) felvételre is képes NTSC vagy PAL (60p/30p/24p vagy 50p/25p) szabványban. Szín- és gammabeállításai teljes mértékben testre szabhatóak, továbbá ugyanazokat az Slog2, S-Log3 Gamma görbéket tartalmazza, mint a Sony filmgyártásban használt high-end termékei. ISO tartománya alapbeállításon 100 és 25600 között mozog, amelyet manuálisan tetszés szerint 50 és 102400 közé is állíthatunk.  A teljes termékspecifikáció ezen a linken érhető el.

LEGJOBB CSC FIX OBJEKTÍV: SEL85F14GM

A full frame Sony FE 85mm F1.4 G Master lencse egy új XA (extrém aszférikus) plusz további három ED (extra alacsony szórású) elemből áll, amely tűéles felbontású képeket kínál lágy bokeh-val a háttérben. A szellemkép képződés és becsillanás ellen a Sony NANO AR bevonatú, 11 blendés, kör alakú lencse felel. A részletes fókuszbeállításokat a készülékben található gyűrűs meghajtású SSM (szuperszonikus motor) technológia és további két helyzetérzékelő garantálja. 

Nyolc csoportba rendezett tizenegy lencsetagja por- és nedvességálló.

Teljes termékspecifikáció ezen a linken érhető el.

LEGJOBB FULL FRAME KOMPAKT FÉNYKÉPEZŐGÉP: RX1R II

A Sony RX1R II-ben az integrált ZEISS Sonnar T 35mm f/2 lencsék mellett a Sony 𝜶7R II-ben is megtalálható 42,2 megapixeles érzékelő és BIONZ X képfeldolgozó processzor dolgozik. Az impozáns 399 fáziseltolásos AF ponttal és 25 kontrasztalapú AF ponttal gyors és pontos fókuszt érhetünk el. Ez a kamera volt a világ első olyan készüléke, amelyben aluláteresztő szűrő található, amelyet kikapcsolhatunk, sztenderdre vagy magas értékre állíthatunk. Felvételeinket egy beépített, 4 üvegtagból álló EVF vagy egy elforgatható, 7,5 centiméteres (3.0 típusú), 1,2 millió pixel felbontású LCD kijelzőn tekinthetjük meg. A kamera az általunk tetszőlegesen beállított képkocka/másodperc felbontású Full HD video felvételére is alkalmas. Teljes termékspecifikáció ezen a linken érhető el.

LEGJOBB ACTION CAM: HDR-AS50

A rendkívül tartós Sony HDR-AS50 POV filmek készítésére alkalmas Action Cam mindösszesen 58 grammot nyom (2oz), 2,42 x 4,7 x 8,3 centiméteres mérete pedig könnyű hordozhatóságot biztosít. A készülék a hozzátartozó víz alatti tokkal 60 méterig vízálló, továbbá a Live-View Remote távirányítónak köszönhetően szinte bárhonnan irányítható, többféle felületre csatlakoztatható, akár csuklópántra is. A kamera rendelkezik az akciófelvételekhez nélkülözhetetlen SteadyShot képstabilizáló technológiával, 4K time-lapse felvétel funkcióval, beépített sztereo mikrofonnal és ZEISS Tessar lencsékkel, valamint képes Full HD felvétel készítésére.  A kamerán kétféle látószög alkalmazható, ráadásul felvétel közben is lehet zoomolni. Teljes termékspecifikáció ezen a linken érhető el.

Vissza