Nugát, Nachos? Ki tudja... Adjunk nevet az új Android verziónak

Kütyü Magazin - 2016. május 19.

Az Android operációs rendszerhez közelebb kerültünk egy kósza betűvel. A Google ugyanis annyit elárult, hogy Android N névre kereszteli a legfrissebb verziót.

A Google szerdán jelentette be, hogyan is fogja nevezni a legújabb Android verziót. Szépen sorban haladnak az ÁBÉCÉ-ben, ugyanis a verzió az Android n nevet viseli, ahogy ezt az alábbi plakát is tanúsítja: #NAMEAndroidN, vagyis nevezd Android N-nek.

Persze, az még igencsak kérdéses, mit is takar valójában az „N” kódnév, de a google is igyekszik viccesre venni a figurát ezzel kapcsolatban. Közétettek egy videoparódiát a névadással kapcsolatban.

Addig is persze, míg kiderül, lehet találgatni, ott van például a Neapolitan (nápolyi), a Nougat (nugát) vagy a Nutmeg (szerencsendió) is. Vagy a KitKat mintájára a Nutella is szóba jöhet, mint márkanév. Ahogy Sundar Pichai korábbna ígérte, szavazásra bocsátották a kérdést, hogy a felhasználók maguk dönthessék el, hogyan neveznék el szívük szerint a legújabb Android verziót. Egy kikötés van csupán, hogy „N” betűvel kezdődjön. Segítsetek ti is nevet találni.

 

Kulcsszavak: Google, Android, Android N
Vissza