Íme a Huawei P9 okostelefon belülről, ahogy talán még soha nem láthattad

Kütyü Magazin - 2016. július 23.

A nap szinte minden percében használjuk valamire okostelefonunkat: üzeneteket küldünk, internetet böngészünk, hívásokat bonyolítunk, játszunk rajta. A Huawei most megmutatja, hogy mindezt mi mozgatja belülről.

A vállalat hazai márkaszervizében szétszedték a Huawei legújabb zászlóshajó készülékét, a Leica dual-kamerával felszerelt P9 okostelefont. A videóból megtudhatjuk például, hogy a készüléktest mekkora részét foglalja el a dual-kamera és az akkumulátor, hogy hol helyezkedik el a processzor, hogy hogyan néz ki a biometrikus ujjlenyomat olvasó belső oldala.

A videóban a szervizes szakember szétbontja a P9 fémtestét és megmutatja, hogyan néz ki egy dupla kamerás készülék belülről, illetve hogy milyen fő komponensekből áll. Az anyagban láthatjuk, hogyan alakították ki az aktív dual-sim kártya helyét a készülékben, sőt megtudhatjuk miért előnyös az aktív dual sim: összhangban van a két kártya, így míg az egyik éppen hívást fogad, a másik nem kapcsol hangpostára, mint a legtöbb dual-sim esetében. Láthatjuk belülről a biometrikus ujjlenyomat olvasót, amely 360 fokban vesz lenyomatot az ujjunkról a kezdeti beállításnál, így később az ujjunk bármely részéről beazonosít minket. A videóban a technikus szakember kiemeli a készüléktestből a kétszer 12 megapixeles dual kamerát, így láthatjuk, hogy a speciális kamera a készüléktest mekkora részét foglalja el. A szervizes kolléga megmutatja a legújabb Kirin 955 nyolcmagos processzort is, amely segítségével alacsonyabb energiafelhasználás mellett nagyobb teljesítményre képes a telefon.

De a Huawei senkinek nem javasolja, hogy saját maga hozzányúljon a készülékhez, mert komoly károkat okozhat a telefonban, valamint elveszítheti a garanciát.

A Huawei P9 Magyarországon egyedülálló garanciális feltételekkel vásárolható meg 3 év gyártói garanciával, 3 hónap kijelzőgaranciával és 3 hónap készülékgaranciával. Ezekért nem kell mást tenni, mint regisztrálni a készüléket a telefonon előre telepített HiCare alkalmazás segítségével a vásárlástól számított 30 napon belül.

A szétszerelésről egy videót készítettek:

Vissza