A jövő technológiája többé nem elérhetetlen

Kütyü Magazin - 2016. július 26.

A tenger mélyén kalandozni, virtuális lufit fújni, térben rajzolni és az alkotást minden szögből megcsodálni? Július 25-től a Magyar Telekom Allee-beli üzletében mindez lehetséges a bemutatásra kerülő dinamikusan növekvő, iparágának legfejlettebb, legélethűbb technológiával bíró készülékével, a HTC VIVE-val.

A virtuális szemüveg használhatósága jelenleg főleg a játék- és a szórakoztató ipar területén vonzza a fejlesztőket és a vásárlókat egyaránt, lehetőségei azonban messze nem merülnek ki ezekben. A technológia megváltoztatja a bevett gondolkodásmódot, a kommunikációt, az oktatást; az orvostudomány területén áttörést, az iparban és a kereskedelemben pedig elemi változást várnak a szakértők, így biztos, hogy jelentős hatással lesz a mindennapokra.

A VIVE technológia egyedisége abban áll, hogy itt „room-scale”, tehát szoba méretű, valós arányokkal találkozhat a felhasználó. A kézben tartott kontrollerek segítségével a környezet reagál a mozgásra, interaktívak a virtuális terek és tárgyak: ez tehát nem csak egy szemlélődő, hanem egy valóban interaktív virtuális megoldás. Átlagos teljesítménnyel a VR élmény sem az igazi: a kifejezetten VR technológiára tervezett új, gamereket is megcélzó számítógépek családja, az Omen PC-k teszik teljessé az élményt.

A termék – amely Magyarországon először kerül hivatalosan bemutatásra a HP- és HTC Magyarország együttműködésével – újszerűsége és keresettsége miatt eddig főleg külföldi bemutatókon, konferenciákon volt kipróbálható. Azonban most a Telekom Allee bevásárlóközpontban található üzletében bárki áthidalhatja a valós és virtuális világ közötti távolságot és átélheti a „VR élményt”.

Az érdeklődők foglalhatnak számukra megfelelő időpontot a HTC VIVE kipróbálására online a https://www.telekom.hu/htc-vive oldalon, ahol további érdekességeket, információkat is megtudhatnak. 

Vissza