Cinemax és Cinemax2 - Minden műfajból a legjobbat

Kütyü Magazin - 2016. szeptember 1.

Szeptember 1-től megváltozik a Cinemax műsorstruktúrája annak érdekében, hogy a nézők számára még nagyobb élményt jelentsen a Cinemax programkínálata.

A Cinemax és a Cinemax2 kínálja minden műfajban a legszínvonalasabb filmválogatást a film szerelmeseinek – a kiváló színészekkel és alkotókkal készült közkedvelt filmektől kezdve egészen a díjnyertes kritikai sikerekig a világ minden tájáról. Minden Cinemax-csatorna saját, egyedi programkínálattal szolgál napi 24 órában, reklámszünetek nélkül. A széles műfaji skálán mozgó, népszerű filmek ezentúl a Cinemaxon, a független filmek és kortárs klasszikusok pedig a Cinemax2-n lesznek megtalálhatók. Mindkét Cinemax-csatorna új logót kap.

A Cinemax mint főcsatorna népszerű amerikai és nemzetközi filmekre koncentrál majd, és felöleli a teljes műfaji kínálatot: drámák, vígjátékok, akció- és kalandfilmek, krimik, továbbá fantasyk, sci-fik és történelmi filmek is helyet kapnak itt. A nézők sorozatokat is találnak majd a programban, melyek közt kitüntetett helyen szerepelnek a Cinemax saját gyártású sorozatai.

A Cinemax exkluzív premierekkel is készül: vasárnap esténként mindig egy új, nagyszabású mozifilmre, szombat esténként pedig egy sorozatpremierre számíthatnak a nézők. Péntekenként a kultfilmek és horrorfilmek széles választéka kerül terítékre, míg a szerdák a drámákról és thrillerekről szólnak.

A Cinemax2 mint művészcsatorna független filmek széles skáláját vonultatja fel európai és nemzetközi alkotásoktól kezdve kultfilmekig és kortárs klasszikusokig. A nézők itt díjnyertes alkotásokat, fesztiválkedvenceket és kritikai sikereket találnak a világ minden tájáról. A csatorna kiemelt figyelmet szentel az olyan érzelmekre ható, megrendítő és felemelő drámáknak és romantikus történeteknek, amelyek emberi sorsokat mesélnek el.

A Cinemax2 minden nap más érdekességgel szolgál. Szombatonként érkezik a hét legfontosabb filmbemutatója. A vasárnapokat a világ filmművészetének szentelik. A hétfők a kultfilmekről és kortárs klasszikusokról szólnak. Csütörtökönként a díjnyertes sorozatok kerülnek a középpontba.

A nézők ráadásul a szeptember 10-11-i kódolatlan hétvégén lehetőséget kapnak, hogy alaposabban megismerkedjenek a Cinemax-szal és a Cinemax2-vel.

A kódolatlan hétvége során a nézők megtekinthetik a Max Allan Collins bestsellerei alapján készült Préda című új Cinemax-sorozat első részét. Logan Marshall-Green (Spider-Man: Homecoming, Prometheus) alakítja a Quarrynak is nevezett Mac Conway-t, aki próbál újra beilleszkedni a normális társadalomba, miután visszatért Vietnamból. Nehezen boldogul, és belekeveredik egy gyilkosokból álló hálózatba. Az Emmy-díjas Greg Yaitanes (a Cinemax Emmy-díjas Banshee-jének és a Doktor House-nak az egyik alkotója) az executive producer és sorozatgazda, és egyben ő mind a nyolc epizód rendezője is. Ezzel egy napon a Cinemax bemutatja az Ashby című, Mickey Rourke és Nat Wolff főszereplésével készült vígjátékot is. Másnap a Cinemaxon debütál a Partizán című lélektani thriller Vincent Cassel hátborzongató alakításával és Ben Affleck Hideg nyomon című rendezői debütálása Casey Affleckkel, Morgan Freemannel, Ed Harrisszel és Michelle Monaghannal a főszerepekben.

A Cinemax2 művészfilmes kínálatából szeptember 10-én a 45 év című film nyújt ízelítőt, amely az alakításáért Európa Filmdíjjal kitüntetett Charlotte Ramplinget, valamint a Golden Globe-díjas Tom Courtenay-t vonultatja fel. A filmben nyújtott alakításáért mindkét színész Ezüst Medve-díjat kapott a berlini filmfesztiválon. A nap fő premierje Dagur Kári Fúsi című filmje lesz, amely egy magányos izlandi férfiról szól, aki megismerkedik egy vonzó nővel, aki fenekestül felforgatja az életét. Az alkotást a Tribeca filmfesztiválon díjazták.

Szeptember 11-én a filmek szerelmesei a Cinemax2-n megnézhetik a nagy kritikai sikernek örvendő Mandarinokat, amelyet Oscar- és Golden Globe-díjra is jelöltek. A film két észt férfi történetét meséli el, akik Abházia területén élnek 1992-ben, a háborúban. Egy nap a falujukban két, ellentétes oldalon álló katona bukkan fel, akik vagy összecsapnak, vagy megpróbálnak kapcsolatot teremteni egymással.

A Cinemax kódolatlan hétvége szinte az összes operátornál (pl.: Magyar Telekom, UPC Direct, Vidanet, Tarr, PR Telecom…) elérhető lesz szeptember 10-11-én. A szeptember 1-én megújuló honlap az alábbi címen érhető el: http://cinemax-tv.hu/

A megújult struktúrát ez a videó mutatja be:

Vissza