Hibabejelentő applikációt fejlesztett az E.ON

Kütyü Magazin - 2016. szeptember 11.

A közvilágítási hibák gyors és egyszerű bejelentését szolgálja, de akár más közműszolgáltatók hibáinak jelzésére is továbbfejleszthető az a mobiltelefonos applikáció, amelyet Nagykanizsán mutatott be az E.ON Hungária Zrt.

Tímár Ákos, az E.ON City programiroda munkatársa azt mondta: olyan egyszerű alkalmazást fejlesztettek, amely közvilágítási hibák bejelentését teszi lehetővé úgy, hogy fotót és szöveges üzenetet is küldhet a bejelentő, s mindehhez automatikusan társul a jelzett hely GPS-koordinátája. A mobiltelefonok mindhárom operációs rendszerében elérhető applikáción történő hibajelzéseket a www.varosszerviz.hu weboldalon egy térkép is összesíti, de a bejelentő maga is visszajelzést kap a jelzésének feldolgozásáról és a hibaelhárításról.

 

Mint hozzátette: az áramszolgáltató mobilalkalmazása továbbfejleszthető, vagyis más közműszolgáltatók és városüzemeltető cégek is csatlakozhatnak hozzá, Győrben, a várossal együttműködve például nemcsak a közvilágítási, hanem más közterületi hibát is jelezni lehet majd.

Várfalvi Ferenc, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. nagykanizsai üzemének vezetője hozzátette: az egyhónapos tesztüzem után először Nagykanizsán vált elérhetővé a szolgáltatás, ami ha elterjed, gyorsabbá válik a hibák elhárítása is. A dél-zalai indulást követően még ebben az évben további 69 településen teszik elérhetővé az alkalmazást.

Tímár Ákos ezzel kapcsolatban elmondta: az E.ON jelenleg mintegy 2200 településen működteti a közvilágítási rendszert, de azért ezt a 70 települést választották ki elsőként, mert ezekről érkezik a hibabejelentések 80-90 százaléka.

Egyházi Nikoletta, a társaság szóvivője az MTI kérdésére hozzátette: az applikáció ötlete a cégen belülről származik, a kifejlesztésébe azonban egy informatikai céget is bevontak.

MTI

Vissza