Az ASUS 7. generációs Intel Core i7 processzorral ellátott gaming laptopokat mutat be

Kütyü Magazin - 2017. január 4.

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) bejelentette a ROG GX800VH, a G701VI, a G752VS, valamint a ROG Strix GL502/702 és a GL553/753 gaming laptopokat, amelyek mától a 7. generációs Intel Core processzorokkal érhetőek el. 

Ezek a processzorok nem csupán hihetetlen gyorsaságot kínálnak, de az előző processzor generációkhoz képest nagyobb teljesítményre képesek, valamint támogatják a natív 4K UHD felbontást. 

A független piackutatók, a GfK és az NPD Group által összegyűjtött, 2016. januártól szeptemberig terjedő piaci eladási adatok szerint az NVIDIA GeForce GTX grafikával ellátott ASUS gaming laptopok 29%-os piaci részesedéssel első helyen végeztek. Az ASUS meg szeretné szilárdítani piaci helyzetét, és úgy hiszi, hogy a 7. generációs Intel Core processzorokkal és az NVIDIA GeForce GTX 10-es sorozatú grafikával rendelkező legújabb gaming laptopok uralni fogják a játékra szánt laptop piacot 2017-ben.

ROG GX800VH

A ROG GX800VH-t arra tervezték, hogy kompromisszumok nélküli asztali számítógép szintű játékot tegyen lehetővé. 7. generációs Intel Core processzorral és NVIDIA GeForce GTX 1080 SLI grafikával is rendelkezik a páratlan 4K UHD látvány és a rendkívül sima játékmenetek biztosítása érdekében. A GX800VH egy különleges Hydro Overclocking System-el is rendelkezik, egy olyan folyadékhűtéses dokkolóval, amely megbirkózik a CPU, GPU és a DRAM extrém túlhúzásával. Ez biztosítja a GX800VH számára a 4K UHD felbontású játékhoz szükséges teljesítményt és stabilitást. 

Ez a gaming laptop „plug and play” kompatibilis a vezető VR headsetekkel, hogy magával ragadja a gamereket a hihetetlenül részletgazdag VR világba. Emellett, egy MechTAG (Mechanical Tactile Advanced Gaming) billentyűzettel is rendelkezik, amelynek mechanikus gombjai vannak, valamint minden billentyűhöz személyreszabható RGB LED-es háttérvilágítása is van.

ROG G701VI

A ROG G701-et 7. generációs Intel Core processzor hajtja, és túlhúzható NVIDIA GeForce GTX 1080-as grafikával, valamint 64 GB DRAM-mal is fel van szerelve az asztali számítógép szintű teljesítmény érdekében. A G701VI széles betekintési szögű kijelzővel, 120 Hz-es frissítési frekvenciával és NVIDIA G-SYNC technológiával rendelkezik. Emellett, anti-ghosting technológiával ellátott billentyűzet, valamint 30-gombos egyszerre nyomásos technológia is a repertoár része, hogy csata közben precízen adhasd ki a parancsokat és vezérléseket.

ROG G752VS

A ROG G752VS-t 7. generációs Intel Core processzor hajtja, valamint NVIDIA GeForce GTX 10-es grafikával és 64 GB DDR4 memóriával érkezik. A ROG G752VS OC Edition-nak 7. generációs, unlocked Intel Core processzorja van, overclocking segédprogrammal, amellyel akár 4,3 GHz-ig túlhúzható a rendszer.

A ROG G752VS-nek olyan hűtőrendszere van, amely kettős réz hűtőcsőből áll és ROG 3D Vapor Chamber-rel is fel van szerelve a magas fokú hűtés és megbízhatóság érdekében. Sőt, még háttérvilágított anti-ghosting technológiával ellátott billentyűzettel, valamint 30-gombos egyszerre nyomásos technológiával szerelik fel, hogy csata közben precízen adhasd ki a parancsokat és uralhasd a játékot.

A széles betekintési szögű panel még extrém szögből nézve is kiváló képminőséget és kontrasztot ad vissza. A rendkívül gyors natív 120 Hz-es képfrissítési frekvencia és az NVIDIA G-SYNC kijelzőtechnológia gondoskodik arról, hogy a játékmenet hihetetlenül sima maradjon.

ROG Strix GL502/GL702

A ROG Strix GL502-t és a GL702-t 7. generációs Intel Core processzorok hajtják és NVIDIA GeForce GTX 1070 vagy GTX 1060 grafikával futtatják napjaink játékait. A 15,6 hüvelykes GL502 és a 17,3 hüvelykes GL702 szuper gyors 120 Hz-es széles betekintési szögű panelekkel rendelkeznek NVIDIA G-SYNC technológiával felruházva a szuper sima látvány élmény érdekében. Mindkét gaming laptop hihetetlenül kompakt és könnyű, amelynek köszönhetően a felhasználók felső kategóriás játékélmény részesei lehetnek. 

A ROG Strix GL502 és a GL702 piros háttérvilágítású billentyűkkel, 30-gombos egyszerre nyomásos technológiát és kiemelt WASD billentyűkkel ellátott, anti-ghosting billentyűzetet kaptak. ROG szürke-narancssárga (Armor Titanium és Plasma Copper) színsémákban is kaphatóak.

ROG Strix GL553/GL753

A ROG Strix GL553-at és a GL753-at telepített Windows 10-es verzióval, 7.generációs Intel Core processzorral, NVIDIA GeForce GTX 1050/1050Ti grafikával és teljes körű Microsoft DirectX 12 támogatással láttuk el, hogy biztosítsuk a gamerek számára a hibátlan látványélmény mellett, az erőteljes teljesítményt is. 

Ezek a laptopok különleges, egyedileg tervezett, piros háttérfénnyel világító scissor-switch billentyűket tartalmazó chiclet billentyűzettel rendelkeznek, amelyek a billentyűk közötti 2,5 mm-es távolsággal biztos billentyűkezelést tesznek lehetővé. Ezen felül a klaviatúra része egy nagyobb méretű szóköz billentyű és a különálló nyíl billentyűk, a kiemelt WASD billentyűk, valamint RGB megvilágítással négy világítási zónán keresztül finomítható a megjelenés.

Kulcsszavak: gaming laptop, laptop, ASUS
Vissza