Testközelből csodálhatjuk a világ legveszélyeztetettebb állatfajait

Kütyü Magazin - 2017. május 5.

Az európai bölényt, a kontinens legnagyobb növényevő állatfaját az elmúlt két évtized intenzív természetvédő munkájával sikerült a kihalás széléről megmenteni. 

Idén tavasszal Európa természetfotósai – Sam Hobson, a 2014-es és 2016-os Év természetfotósa verseny döntőse az Egyesült Királyságból, a díjnyertes természetfotós, Lassi Rautiainen Finnországból, Javier Alonso Huerta Spanyolországból, Pavel Kaplun orosz-német kreatív fotóművész, a svájci Markus P. Stähli, valamint Gustav Kiburg természetfotográfus – a Sony RX10 III kiváló gyújtótávolságának köszönhetően lenyűgöző képeken, természetes közegükben örökíthették meg ezeket a ritka állatokat.

A kivételes szépségű képgyűjtemény a világ legritkább emlőseit és madarait örökíti meg. A Sony folyamatosan elkötelezett a természetvédelem mellett, ezért partnerségre lépett a European Outdoor Conservation Association-nel amely különböző, helyi érdekeltségű védelmi projekteket támogat világszerte.

Sam Hobson, az év természetfotósa is készített képeket a rozsomákról, amely nem csak egy kitalált karakter a mozivásznon, hanem egy ritka állatfaj is, becslések szerint egyedszáma alig éri el a 2260 darabot Európában. Habár a rozsomák a „legkevésbé érintett” kategóriába sorolható az IUCN vörös listáján, további aggodalomra adhat okot, hogy az elmúlt tíz évben számuk folyamatosan csökkent Európában.

„Nagy örömmel mutatjuk be ezt a gyönyörű képsorozatot, hiszen ezek a ritka élőlények Európában is honosak. A Sony RX10 III bővített, 600mm szuper-telefotó zoomobjektívje és csendes exponálása biztosította, hogy a felvételek készítésekor semmi se zavarja meg ezeket a hihetetlen szépségű állatokat” – mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe Digitális képalkotás részlegének stratégiai marketing igazgatója.  

„Ennek a páratlan fotósorozatnak köszönhetően lehetőségünk nyílt természetes közegükben bemutatni ezeket a csodálatos állatokat azok számára is, akik talán soha nem csodálhatják meg őket élőben. Az elmúlt tíz év alatt az EOCA több mint 2 millió eurót költött olyan kültéri projektekre, amelyek veszélyeztetett állatfajok és élőhelyeik védelmét szolgálják a világ 41 országában. A Sony-val való együttműködésünk lehetővé tette, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét szervezetünk létfontosságú munkájára” – mondta Catherine Savidge, a European Outdoor Conservation Association vezérigazgatója.  

A Sony RX10 III professzionális és kezdő természetfotósok számára is kiváló választás.

Vissza