Már a Telekom iPhone-os ügyfelei is élvezhetik a 4G Hang előnyeit

Kütyü Magazin - 2017. szeptember 4.

Szeptembertől a Magyar Telekom elkezdi iPhone-os ügyfelei számára is a 4G Hang opció tömeges aktiválását, így fokozatosan elérhetővé válik számukra a 4G Hang használata. 

A 4G Hang szolgáltatás április végi bevezetését követően először Samsung Galaxy S7-et és ennél magasabb kategóriába tartozó Samsung modelleket használó ügyfelek számára nyílt lehetőség a 4G Hang használatára. Ezt az opciót a Telekom és a mobiltelefon-gyártók közötti együttműködés függvényében folyamatosan kiterjesztik további készüléktípusokra is. A tervek szerint év végéig több százezer Telekom előfizetőnél aktiválják majd a 4G Hang képességet, amely gyorsabb hívásfelépülést, HD hangminőséget és telefonálás közben is folyamatos, 4G sebességű mobilinternet kapcsolatot biztosít.

A 4G Hang használatának feltétele iPhone-ok esetén, hogy iPhone 6 vagy ennél magasabb kategóriába tartozó készülékkel rendelkezzen a felhasználó, és azon minimum iOS 10.3.3 vagy annál frissebb szoftververzió fusson. A készüléken a VOLTE (4G Hang) funkció alaphelyzetben engedélyezett, az erre vonatkozó beállítás a készülék Mobiladat-lehetőségek menüjében ellenőrizhető a „Hang és adat” megfeleltetéssel. 

Azok az ügyfelek, akiknél elérhetővé válik a 4G Hang opció, erről SMS értesítést kapnak.

A szolgáltatás aktiválást egyedileg az ügyfélszolgálati csatornákon is lehet kezdeményezni. 

A Magyar Telekom a hazai szolgáltatók közül elsőként 2017. április 27-én teljes magyarországi 4G hálózatán elindította a hangszolgáltatást. A VoLTE (Voice-over-LTE) technológia révén a hanghívások is a 4G hálózaton (nem pedig a 3G vagy 2G hálózaton) bonyolíthatóak le, ami a mobilhálózatok fejlesztése tekintetében is fontos lépcsőfokot jelent, hiszen a zökkenőmentesen kapcsolódó, teljesen IP-alapú hálózatok irányába tereli a mobilszolgáltatást.

A szolgáltatás részleteiről a www.telekom.hu/4g-hang weboldalon található bővebb tájékoztatás.

A Telekom 4G hálózatának országos lakossági kültéri lefedettsége jelenleg 98,4 százalékos. A lakosság közel 30%-a számára már országosan is hozzáférhető a 2-300 Mbps névleges maximális sebességű 4G+ mobilinternet szolgáltatás is. 

Vissza