Különleges karóra idézi meg a versenyautók világát

Kütyü Magazin - 2017. október 25.

A Toro Rosso Forma 1-es csapat hivatalos partnere, a Casio új modellt dobott piacra a sebesség szerelmeseinek. Az EQB-800 különlegessége, hogy a kronográf a versenyautók köridejének mérésére is alkalmas. 

„Ezt a modellt a Forma-1 világa ihlette, tökéletesen ötvözi a sebesség iránt érzett szenvedélyt a férfias küzdelmek világával” – jegyezte meg Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. Az új óra fémcsatos változata kétféle, kék és acél színű lünettával választható, emellett elegáns bőrszíjas változatban is elérhető.

A Casio új modellje teljes mértékben 21. századi technológiát képvisel. Időzóna alapján, egy nap legalább négyszer automatikusan frissíti az időt a csatlakoztatott mobiltelefon pontos ideje alapján.  A Bluetooth-os kapcsolat révén még jobban kihasználhatók a benne rejlő lehetőségek. Az EQB-800 Casio Watch+ alkalmazása az Android-rendszerű okostelefonokhoz, valamint az iPhone-okkal is szinkronizálható. (Andorid 6.0 vagy frissebb, ill. iOS 10.0 vagy frissebb operációs rendszerekkel.) 

„A Forma-1-ben akár a másodperc töredéke alatt is fontos döntések születhetnek, melyek meghatározhatják egy-egy futam kimenetelét” – hívta fel a figyelmet a Casio termékmenedzsere. Éppen ezért a fejlett applikáció képes eltárolni majd grafikusan megjeleníteni a megtett köridőket, illetve azt is meg tudja mutatni, melyik volt a leggyorsabb, vagy éppen a leglassabb köridő. A köridő funkció a mérési pont előtt 10 másodperccel visszaszámlálást indít, így a Forma-1-es csapat mérnökei ennek megfelelően tudják instruálni a pilótát. 

A Casio Watch+ applikációnak nem csak a versenyzések során veheti hasznát az óra tulajdonosa. A Forma-1-es pilóták sokat vannak távol hazájuktól, egy szezon alatt bejárják a fél bolygót. Az applikációval közel 300 világváros helyi idejének segítségével állíthatják be az aktuális időzóna pontos idejét. A másodlagos zónaidő kijelzésnek köszönhetően a számlapról egyszerre olvasható le a helyi, valamint az alapértelmezett otthoni idő. „Az EQB-800 nem akar szürke eminenciásként elbújni az ingujjak és a zakók alatt. Képviseli és megtestesíti mindazt, amit viselője érez és gondol a versenypályán” – hangsúlyozta Nagy Sándor. 

Mivel ez az óra azoknak készült, akiknek minden másodperc számít az életben, ezért különleges funkcióval látták el. A Phone Finder opcióval az óra viselője könnyedén megtalálhatja elkeveredett okostelefonját. Ehhez mindössze egy gombot kell megnyomnia a karórán és a telefon azonnal hangjelzést ad, hogy tulajdonosa könnyedén megtalálhassa – a telefon lenémított állapotában is!

Az EQB-800 is rendelkezik a Casio által kifejlesztett energiatakarékos és környezetbarát, Tough Solar technológiával, mely a természetes és mesterséges fényből egyaránt képes kinyerni a működéséhez szükséges energiát. Az óra további kényelmi funkciói közé tartozik az öröknaptár, akkumulátor-töltöttség jelző, fluoreszkáló számlapelemek, napi ébresztés, WR 10bar vízállóság és az edzett kristályüveg és - fémcsatos változatok esetében - tömör csatszemekből álló csat biztonsági zárral.

Vissza