4G+ technológia Zalaegerszegen

Kütyü Magazin - 2017. december 16.

A zalaegerszegi önvezető autó tesztpálya mobilhálózat fejlesztésének előfutáraként, elsőként a belvárosban adott át három 4G+ technológiára épülő mobil bázisállomást a Magyar Telekom. 

Ezek a bázisállomások az elméleti 800Mbps adatátviteli sebességükkel a korábbinál lényegesen gyorsabb internetes adatátvitelt tesznek lehetővé, olyan kapacitás mellett, amely a nagy tömegrendezvények idején is zökkenőmentes és gyors adathasználatot biztosít. Az állomások a város frekventált helyein, a Kovács Károly téren, a Zrínyi Miklós úton és a Kossuth Lajos utcában találhatóak.  A most telepített rádiós egységek egyes elemei már képesek lesznek az 5G technológiára is, így ezek esetében elegendő lesz a jövőben egy szoftver frissítés. Ezek a konfigurációk már támogatják a jövőben elérhető technológiákat és szolgáltatásokat, mint például az IoT (Internet of Things) és az ezekhez kapcsolódó rendszerek hálózati igényeit. A közeljövőben ilyen technológiára is képes bázisállomások lesznek telepítve a járműipari tesztpályán. 

A legújabb adatátviteli technológiák, és az erre épülő értéknövelt szolgáltatások a technológiai alapját képezik az okos város fejlesztéseknek is. A T-Systems Magyarország kompetenciáinak révén pedig a mindenkori legfejlettebb digitális infrastruktúrán működő alkalmazások is eljuthatnak a városba és a vállalat együttműködik az önvezető autók, valamint a „smart” közlekedési megoldások tesztelésében, kialakításában.

Kulcsszavak: IoT, 4G, Magyar Telekom
Vissza