Duál kamerával és arcfelismeréssel érkezik a P20 kistestvére

Kütyü Magazin - 2018. március 28.

A Huawei Fogyasztói Üzletága bemutatta legújabb középkategóriás készülékét a P20 Lite-ot. A P széria legkisebb tagja dupla – egy 16 és egy 2 megapixeles lencséből álló – hátlapi kamerát kapott, amelyek érzékelik a legapróbb részleteket, valamint a fényviszonyok és a színek legapróbb változásait is. 

A készülék egyik legnagyobb újítása az arcot feltérképező kamerafunkció és a „természetes szépség” algoritmus, amelyeknek köszönhetően csúcsminőségű szelfik készíthetők. A fotózás élményét emellett a P20 Lite új okos asszisztense többek közt gesztusvezérléssel és AR-effektekkel is támogatja. A P20 kistestvére 5.84 hüvelykes Full HD kijelzővel és gyorstöltő technológiával kerül a boltok polcaira. 

Tökéletes képek fényviszonytól függetlenül

A Huawei új szintre emelte a középkategóriás készülékeit – a P20 sorozat most bemutatott legkisebb tagja, eddig csak a prémium készülékeknél elérhető technológiát kapott. A gyártó egy 16 megapixeles előlapi és 16, illetve 2 megapixeles lencséből álló hátlapi duál kamerával szerelte fel a P20 Lite-ot, melyekkel a felhasználó minden eddiginél részletgazdagabb fotókat készíthet. A kamerák érzékeny szenzoraikkal képesek érzékelni a legapróbb fényviszonyokban vagy színekben bekövetkező változásokat is, a készülék pedig ezekhez mérten választja ki a megfelelő kamera beállításokat. Mivel a gyenge fényviszonyok között digitális kamerával készített képek sokszor szemcsések lesznek, ezért a P20 Lite olyan fényegyensúlyozó technológiát használ, amely különválasztja a különböző forrásokból érkező fényeket, optimalizálja a kép fényességét, a jel-zaj viszonyt (SNR) pedig 300 százalékkal csökkenti.

Természetes portréfotók, lenyűgöző színek

A P20 Lite egyik legnagyobb újítása emellett az arc 96 felismerési pont alapján történő detektálása, amelynek segítségével tökéletes szelfik készíthetők. A Huawei továbbá felszerelte a készüléket az úgynevezett „természetes szépség” algoritmussal és a Bokeh hatást keltő lencsékkel is, melyeknek köszönhetően a P20 Lite-tal szinte stúdióminőségű portréfotók készíthetők. A Huawei egy okos fényképezési asszisztenssel is felszerelte a készüléket, ami olyan területeken segíti a felhasználókat, mint a gesztusvezérlés, a háttér cserélése, vagy az AR-effektek.

A Huawei P20 Lite FullView Display 2.0-val ellátott 5.84 hüvelykes FHD+ kijelzővel (2280x1080) érkezik. A CE színjavító technológiának köszönhetően a P20 Lite kijelzője automatikusan is képes javítani a képek színtelítettségét, ezért a portréfotóknál a bőrtónus még természetesebbnek hat, a szépítés nem kelt maszkszerű hatást. Emellett a készülék az úgynevezett 2D grafikus motor technológia segítségével képes a legapróbb részletekig megörökíteni a tárgyak körvonalait, így a telefonnal készített fotók nagyon valósághűek, szinte életre kelnek a kijelzőn.  

Machine learning és mozgatható navigációs dokk

A Huawei a P20 Lite-ot erős processzorral ésEMUI 8.0 felhasználói felülettel szerelte fel machine learning, azaz gépi tanulás algoritmussal kiegészítve. Az EMUI 8.0 megtanulja a felhasználó szokásait és a használat módjait annak érdekében, hogy intelligensen kiszámítsa a felhasználó igényeit és optimalizálja a telefon teljesítményét. A készülék mindezek mellett olyan multi-tasking funkciókkal rendelkezik, mint a képernyőn elhelyezhető navigációs dokk – egy virtuális gomb, ami helyettesíti a szoftveres navigációt -, a háromujjas gyors képernyőfelvétel, az okos osztott képernyő, vagy a Huawei Private Space 2.0., ahova olyan adatok tölthetők fel, amelyhez a felhasználó nem szeretné, ha mások is hozzáférnének.

Biztonságos energiagazdálkodás

A gyártó biztonságos gyorstöltéssel (9V2A) szerelte fel a készüléket, ami átlagosan 30 százalékkal meggyorsítja a 3000 mAh-es akkumulátor teljes töltöttségének elérését. A telefon 4GB+64GB tárhellyel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók anélkül játsszanak, hallgassanak zenét vagy nézzenek videókat, hogy túlságosan megterhelnék a memória vagy a tárhely kapacitását. 

A Huawei P20 Lite divatos lagúna kék, sakura rózsaszín és éjfekete színekben, március végétől érhető el Európában.

Vissza