Már 80 millió Huawei-okostelefonon elérhető az EMUI 9

Kütyü Magazin - 2019. június 5.

Június elejére világszerte már 80 millió okostelefonra érkezett meg a Huawei új felhasználói felülete. Az EMUI 9 frissítés a szoftver 8-as verzióját váltja fel a gyártó 2016 és 2018 között bemutatott készülékein. Az elmúlt évek sikerszériáinak okoselefonjain a frissítésnek köszönhetően többek között olyan funkciók lesznek elérhetőek, mint a grafikai teljesítményért felelős GPU Turbo 2.0 és a teljes képernyős gesztusvezérlés. A hónap végére az EMUI 9 kezelőfelület-frissítés várhatóan 100 millió felhasználó készülékén működik majd.

A Huawei Technologies június 3-án régebbi készülékei számára is elérhetővé tette a gyártó Android-alapú kezelőfelülete, az EMUI 9 legújabb verzióját. A szoftverfrissítés kifejezetten a gyártó utóbbi három évben bemutatott sikerszériáinak okostelefonjait érinti, és június végéig akár 100 millió okostelefon-felhasználó készülékére érkezhet meg. 

Az EMUI 9 frissítés június 3-tól folyamatosan válik elérhetővé a Huawei készülékekre. A gyártó P20 és P10 sorozata, a Mate 10, a Mate 9, valamint a Nova 3 szériája mellett a Mate 20 Lite és a Mate RS készülékek is megkapják a szoftver update-et. A kezelőfelület megújulása a Huawei-okostelefonok esetében nem csak a dizájn terén hoz fejlődést: az EMUI 9 a jobb felhasználói élmény érdekében közel 10 százalékkal csökkentette a konfigurációs elemeket, valamint lehetővé teszi az okostelefonok kényelmes egykezes használatát is. A szoftverfrissítésnek köszönhetően a gyártó régebbi okostelefonjain is elérhetővé válik a teljes képernyős gesztusvezérlés, a GPU Turbo 2.0, amely a készülékek grafikai teljesítményét növeli majd, valamint a készülékek akkumulátorának energiafelhasználása is hatékonyabb lesz általa. 

Magyarországon az alábbi Huawei-készülékeken elérhető az EMUI legújabb verziója:

 

A kezelőfelület frissítését az okostelefon-tulajdonosok a megszokott módon, a Beállítások/Rendszer/Szoftverfrissítés menüpont alatt érhetik el Huawei készülékeiken. Amennyiben a frissítéshez a felhasználóknak segítségre van szükségük, a Huawei szakképzett eladói a gyártó szervizközpontjaiban, a Huawei Pop-Up Store-ban, valamint az Experience Store-ban is rendelkezésükre állnak.

 

Vissza